XBLOG logo @2x

Η ανάγκη ύπαρξης ενός κοινού φορτιστή για όλα τα κινητά

Επιτέλους, όπως διαβάζω, οι κορυφαίοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, δηλώνουν έτοιμο να συνεργαστούν προκειμένου να δημιουργήσουν έναν κοινό mini USB φορτιστή για όλα τα κινητά! Οι εργασίες στην ανάπτυξη και δημιουργία ενός κοινού φορτιστή ξεκίνησαν κατόπιν και απαίτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εδώ που τα λέμε, καιρός ήταν να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι λίγοι πλέον οι χρήστες που έχουν ένα, δύο ή και τρία κινητά.

Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών που έχω δύο και εκνευρίζομαι όταν ψάχνω στο συρτάρι του γραφείου να βρω τον φορτιστή του κινητού που θέλω να φορτίσω, όπου μέσα σε αυτό το συρτάρι υπάρχουν επίσης φορτιστές για ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ακουστικό bluetooth, media player και πάει λέγοντας…

Το ιδανικότερο θα ήταν να έχουμε κοινό φορτιστή όχι μόνο για τα κινητά, αλλά για όλες αυτές τις συσκευές, αλλά για την ώρα το βρίσκω λίγο δύσκολο!

Η ύπαρξη ενός κοινού φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα (ή έστω για σχεδόν όλα) αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα και για την τσέπη των καταναλωτών.

Οι φορτιστές στις μέρες μας πωλούνται γύρω στα 10-20 ευρώ. Έτσι η ύπαρξη κοινού φορτιστή θα μειώσει το κόστος αγοράς των κινητών τηλεφώνων, αφού δε θα χρειάζεται πλέον να υπάρχει σε κάθε συσκευασία φορτιστής ή θα είναι δυνατή η προαιρετική αγορά του με την αγορά καινούριου κινητού τηλεφώνου.

Περισσότερα για το θέμα στο e-go.gr.

[photo by osde8info]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.