XBLOG logo @2x

Εξεγέρσεις στις φυλακές

Διάβαζα, άκουγα, έβλεπα χθες και σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις εξεγέρσεις που σημειώθηκαν σε φυλακές όλης της Ελλάδας. Στις φυλακές σε Μαλανδρίνο Φωκίδας, Διαβατών Θεσσαλονίκης, Τρίκαλα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Άμφισσα και Κομοτηνή οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Σε άλλες φυλακές ηρέμησαν γρήγορα τα πράγματα και επέστρεψαν στα κελιά τους, σε άλλες χρειάστηκε η επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλού άλλοι μπήκαν στα κελιά τους και άλλοι στις ταράτσες των φυλακών κλπ. Οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό ενός κρατούμενου στις φυλακές από έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Βασικό αίτημα επίσης των κρατουμένων ήταν και η καλυτέρευση των συνθηκών στις φυλακές. ΟΚ εδώ νομίζω ότι έχουν δίκιο. Όποιο έγκλημα και αν διέπραξαν δε νομίζω ότι τους αξίζει να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους ή έστω μερικά χρόνια από αυτήν σε άσχημες συνθήκες. Πάντα ακούμε “θα.. θα.. θα..”, θα φτιαχτούν νέες φυλακές, θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες κλπ.. Γίνεται τίποτα; Είναι σωστό να βάζεις σε ένα μικρό κελί να ζουν τέσσερις; Ο υπουργός Δικαιοσύνης ας πούμε θα μπορούσε να αποχωριστεί τη μεγάλη κατοικία του και να πάει να μείνει έστω και για λίγες ώρες σε ένα κελί στον Κορυδαλλό; Δε νομίζω..

Σχετικά links
Αναβρασμός στις φυλακές (24/4/2007)
Επιστρέφουν στα κελιά τους (25/4/2007)
– Πηγή φωτο: In.gr – Πρίσμα

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.