XBLOG logo @2x

Εντυπώσεις και Φωτογραφίες από το 4ο GGD

GGD - Girl Geek Dinners #4

Τα Girl Geek Dinners έφτασαν αισίως τις 4 συναντήσεις την προηγούμενη Πέμπτη. Η Δέσποινα Μπακιρτζή, η Μαριλού και όσοι άλλοι συμβάλλουν στη διοργάνωση των GGD κάνουν καλή δουλειά, γι΄αυτό και τα GGD κατ΄εμέ είναι επιτυχημένα, μαζεύουν κόσμο και γίνονται ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αν και βρίσκονται ακόμα στην αρχή.

Το GGD #4 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του NIXON, το οποίο φοβάμαι ότι σε μερικές συναντήσεις δε θα μας χωράει.

Μετά το “Καλώς ήρθατε” της Δέσποινας Μπακιρτζή, το μικρόφωνο πήρε η Μαριάντζελα Λέστου, που μας παρουσίασε το look4studies.com. Η Μαριάντζελα είναι μία νέα γυναίκα,  που χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες έφτιαξε ένα site – σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν πληροφορίες για τις σπουδές τους.

Μίλησε για το ξεκίνημα του site, είπε ότι αρχικά δούλευε απ΄το σπίτι προκειμένου να γλιτώσει κάποια έξοδα και πως πρόσφατα “μετακόμισε” σε γραφείο. Όπως είπε, η δουλειά του να ασχοληθεί κάποιος με ένα site δεν σταματάει με το “ανέβασμά” του στον διαδικτυακό αέρα, όπως πολλοί πιστεύουν. Αντίθετα, με το άνοιγμα του site, τότε ξεκινάει η δουλειά και το τρέξιμο για την ανανέωσή του και τον εμπλουτισμό του με νέο περιεχόμενο.

Αυτό το GGD είχε και δύο πρωτοτυπίες (τη δεύτερη θα τη δείτε παρακάτω): Σε αντίθεση με τις παρουσιάσεις επιτυχημένων εγχειρημάτων στο διαδίκτυο, ο Αποστόλης Αϊβαλής έκανε μία απολαυστική παρουσίαση τριών αποτυχημένων εγχειρημάτων! Ξεκίνησε λέγοντας ότι για να έχει κάποιο εγχείρημά μας επιτυχία θα πρέπει να έχουμε και να γνωρίζουμε καλά τουλάχιστον τα 2 ή έστω το 1 από τα 4 “P”:

  • Product
  • Placement
  • Promotion
  • Price

Οι προσπάθειες που απέτυχαν ήταν η Powernet (εταιρεία web design), το Thea.gr, το Zoom.gr και τα Web Awards, τα οποία συνεχίζουν ως σήμερα με την ονομασία “Ermis Awards”.

Η δεύτερη πρωτοτυπία ήταν ότι μετά τις δύο παρουσιάσεις, το μικρόφωνο πέρασε χέρι-χέρι από τον κάθε έναν από όσους ήμασταν στην αίθουσα του NIXON και είπαμε ο καθένας 2-3 λόγια για το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, έτσι ώστε να γίνει ένα καλό networking.

Ύστερα κληρώθηκαν 20 GGD T-Shirts (ένα από αυτά κέρδισε ο foititakos και θα το κληρώσει σύντομα) και βγήκαμε από την κινηματογραφική αίθουσα στο κυρίως μπαρ για να συνεχίσουμε το networking και τις συζητήσεις με ένα ποτήρι μπύρα, κρασί ή ό,τι άλλο πίνει ο καθένας.

Η Μαριλού είχε την ψηφιακή μου και τράβηξε πάρα πολλές φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασα στο flickr μου και μπορείτε να τις δείτε με ένα κλικ εδώ!

Ραντεβού στο επόμενο GGD!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.