XBLOG logo @2x

Εντυπώσεις από το Open Coffee Club Meeting

Βρέθηκα για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση του Open Coffee Club που έγινε στο Bios και ομολογώ ότι πέρασα πολύ ωραία, ήταν κάτι άκρως ενδιαφέρον για εμένα και εύχομαι να συνεχίσει έτσι και πιο δυναμικά.

Παρουσιάσεις σε αυτή τη συνάντηση έκαναν ο Αργύρης Αργυρίου από το mobile social network Wadja, ο Δημήτρης Κονταρίνης από τη Velti και ο Στέφανος Καράγκος, εκδότης περιοδικών.

– Ο Αργύρης Αργυρίου μίλησε για την όλη προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα του Wadja.com από τον Σεπτέμβριο του 2006 οπότε και ξεκίνησαν να τρέχουν το site. Είπε ότι το wadja.com είναι προσβάσιμο τόσο από browser σε υπολογιστή, όσο και από browser κινητού, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσουν μηνύματα μεταξύ τους, να ανεβάζουν φωτογραφίες κλπ, πράγμα χαρακτηριστικό και κοινό για όλα σχεδόν τα social networks. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το wadja.com έχει πάνω από 750.000 μέλη από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, κάτι που έχει επιτευχθεί χωρίς καθόλου διαφήμιση, αλλά από στόμα σε στόμα, word of mouth που λέμε!

– Το λόγο μετά τον Αργύρη πήρε ο Δημήτρης Κονταρίνης, ο οποίος είναι Innovation Manager της Velti, o οποίος μίλησε γενικότερα για διάφορα θέματα, όπως τη χρηματοδότηση των start-ups, τις νέες τεχνολογίες, είπε ότι λείπει η εμπειρία από start-up στην Ελλάδα, κάτι στο οποίο έχει δίκιο νομίζω. Τόνισε επίσης ότι μία επένδυση θα έρθει όταν μία ομάδα είναι δεμένη και όχι απλά για μία ιδέα.

– Σειρά είχε μετά ο Στέφανος Καράγκος, η παρουσίαση του οποίου εμένα προσωπικά με κέρδισε πραγματικά, όπως νομίζω και τους περισσότερους από τους παρευρισκομένους που την παρακολούθησαν. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε 17 χρόνια έχει πραγματοποιήσει 31 εκκινήσεις! Σημαντικό είπε ότι είναι να σκεφτόμαστε κάτι μεγάλο, να βρούμε κάποιον άνθρωπο που θα ταιριάζουμε και θα μπορούμε να μοιραστούμε και να κάνουμε πράξη την ιδέα μας, έναν soulmate δηλαδή, να έχουμε ξεκάθαρο και απλό business plan και να λαμβάνουμε υπόψη και τη γνώμη μιας γυναίκας!

Στη συνάντηση, μετά τις παρουσιάσεις, κληρώθηκαν και πέντε βιβλία, προσφορά του Στέφανου Καράγκου:
Art of The Start, Guy Kawasaki (δύο αντίτυπα)
The Long Tail, του Chris Anderson (ένα αντίτυπο)
Strategy Maps, των Robert Kaplan & David Norton (ένα αντίτυπο)
Going Visual των Alexis Gerard, Bob Goldstein & Guy Kawasaki (ένα αντίτυπο)

Αυτά σε γενικές γραμμές, αναλυτικότερα μπορείτε να διαβάσετε στο opencoffee.gr blog! Ανυπομονώ ήδη να βρεθώ στην επόμενη συνάντηση…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.