XBLOG logo @2x

Εκτός Βερολίνου το Loveparade 2007

Καλά τα νέα για το Loveparade 2007, το οποίο μετά από πολλά χρόνια, δε θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. Ο λόγος; Οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από τις Αρχές του Βερολίνου έγγραφη άδεια για τη διεξαγωγή του event, η οποία δε δόθηκε έγκαιρα, ενώ οι μέρες περνούσαν και τα χρονικά όρια μέρα με τη μέρα στενεύουν επικίνδυνα..

Επίσημα οι διοργανωτές του Loveparade ανακοίνωσαν: «Μετά την απόσυρση της αίτησης για άδεια για τη διεξαγωγή του Loveparade στο Βερολίνο, λόγω της έλλειψης υποστήριξης από τη Σύγκλητο του Βερολίνου, άρχισε η αναζήτηση νέας πόλης που θα φιλοξενήσει το event. Στις 22 Φεβρουαρίου γράψαμε σε πάνω από 60 πόλεις από όλη την Ευρώπη, από τις οποίες πολλές μας έχουν ήδη απαντήσει και έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις. Είμαστε επομένως σε καλό δρόμο όσον αφορά την εύρεση πόλης για τη διεξαγωγή του φετινού Loveparade και αυτό είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, ακόμα και αν χρειαστεί να διεξαχθεί φέτος το event λίγο πιο αργά από ότι άλλες χρονιές. Αυτό δεν ήταν εύκολο για εμάς, δεδομένου ότι θεωρούμε το Βερολίνο σαν σπίτι μας, αλλά το Loveparade πρέπει να συνεχίσει»!

Επίσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι φορείς για τη χρηματοδότηση του φετινού Loveparade έχουν ήδη βρεθεί, ενώ γύρω στα τέλη Απριλίου αναμένεται να καταλήξουν στην πόλη που θα φιλοξενήσει τελικά το event και να αρχίσουν πλέον τις προετοιμασίες.

Γνώμη μου είναι ότι καλό είναι να υπάρξει ένας αέρας ανανέωσης στο Loveparade και τα επόμενα χρόνια να διεξαχθεί σε πολλές και διαφορετικές πόλεις! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής που τραβάει τα βλέμματα κάθε χρόνο, οπότε αν μη τι άλλο, σε όποια πόλη και να διεξαχθεί μόνο καλά μπορεί να φέρει, όπως πολλούς επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, κάτι που συνεπάγεται δουλειά σε επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τουρισμό, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, clubs, μπαράκια κλπ, με αποτέλεσμα τη μείωση της ανεργίας και τη σημαντική οικονομική βοήθεια της πόλης που το φιλοξενεί. Ως clubber και λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής πολύ θα ήθελα το Loveparade να διεξαχθεί κάποιο καλοκαίρι και στην Αθήνα! I know ακούγεται πολύ τρελό, αλλά που ξέρεις.. μπορεί να γίνει κι αυτό κάποια στιγμή!

[ via ]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.