XBLOG logo @2x

Εκτελέστηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας

Σωκράτης Γκιόλιας, ένας από τους ικανότερους και πιο “ενοχλητικούς” δημοσιογράφους που υπήρξαν ποτέ, πολύ συμπαθητικός άνθρωπος [κατ΄εμέ], πατέρας ενός παιδιού, με την γυναίκα του έγκυο στο δεύτερο. Εκτελέστηκε στις 5:25 σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του, όταν “άγνωστοι” τον γάζωσαν με περισσότερες από 10 σφαίρες.

Λίγο πριν τις 5:30 σήμερα το πρωί άγνωστοι χρύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του στην πολυκατοικία όπου διέμενε στην Ηλιούπολη. Όταν απάντησε ο ίδιος του είπαν ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο, μάρκας Smart, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Αμέσως ο ίδιος κατέβηκε κάτω και με το που άνοιξε την πόρτα της πολυκατοικίας οι δύο άγνωστοι τον γάζωσαν με περισσότερες από δέκα σφαίρες. Ο Σωκράτης Γκιόλιας έπεσε νεκρός.

Γνώρισα τον Σωκράτη Γκιόλια πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, οπότε και ξεκίνησε η συνεργασία μου με το Zougla.gr, λίγο πριν “χωρίσουν οι δρόμοι” του Σωκράτη Γκιόλια με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Δύο – τρεις φορές τον είχα δει στο γραφείο, μερικές καλημέρες και “γεια” ανταλλάξαμε. Πολύ συμπαθητικός άνθρωπος, ικανότατος δημοσιογράφος, όλα αυτά τα χρόνια [17 χρόνια στη δημοσιογραφία] είχε “ενοχλήσει” πολλούς. Για πολλά χρόνια ήταν αυτός που έστηνε επί της ουσίας τις εκπομπές του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, με την υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα. Τους τελευταίους μήνες ήταν διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 98.9”, ενώ κατά καιρούς ακουγόταν ότι ήταν και εκ των διαχειριστών του γνωστού blog Troktiko, κάτι που ο ίδιος αρνιόταν.

Καλό ταξίδι Σωκράτη!

Update [19/7/2010 15:40]: Η βαλλιστική εξέταση της αστυνομίας έδειξε ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ανήκουν στην “Σέχτα Επαναστατών”. Τα συγκεκριμένα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάιου Σάββα στα Πατήσια, αλλά και στις επιθέσεις στο Α/Τ Κορυδαλλού και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Σωκράτης Γκιόλιας

Φωτογραφίες: Μάνος Αντώναρος

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.