XBLOG logo @2x

Εικόνες από άλλα sites – blogs στο site σας

Έφαγα πόση ώρα να βρω σύντομο και περιεκτικό τίτλο για αυτό το post, αλλά δε τα κατάφερα, οπότε διαβάστε το post και θα καταλάβετε τι θέλω να πω.

Βλέπω κατά καιρούς σε πολλά sites και blogs να ανεβάζουν εικόνες και φωτογραφίες, τις οποίες “τραβάνε” με link από άλλα sites, χωρίς δηλαδή να τις ανεβάζουν στο δικό τους server, στο δικό τους χώρο.

Πολλοί το κάνουν από άγνοια, άλλοι πάλι το κάνουν για να εξικονομήσουν χώρο και χρήματα από το πακέτο φιλοξενίας του site που έχουν (web hosting).

Στην πράξη, για να το καταλάβετε καλύτερα, αυτό συμβαίνει ως εξής:

Βλέπει κάποιος πχ μία εικόνα που υπάρχει για παράδειγμα στο xblog.gr και θέλει να τη βάλει στο site ή το blog του. Η “σωστή” διαδικασία είναι να την αποθηκεύσει στον υπολογιστή του και μετά να την ανεβάσει στο site ή το blog του, “τραβώντας” την από τον υπολογιστή του.

Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που δεν το κάνουν έτσι, αλλά κάνουν δεξί κλικ στην εικόνα, επιλέγουν “properties”, βλέπουν το url της εικόνας που μπορεί να είναι πχ xblog.gr/images/photo.jpg και “ανεβάζουν” την εικόνα στο site τους κάνοντας copy – paste του url.

Σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνουν εμένα με τα έξοδα κίνησης (bandwidth)! Τα οποία έξοδα μπορεί να είναι μικρά αν η εικόνα ανέβει με αυτόν τον τρόπο σε site με μικρή κίνηση, μπορεί να είναι μεγάλα όμως αν ανέβει σε site με μεγάλη κίνηση!

Γι΄αυτό, καλό θα είναι να μην τραβάτε εικόνες από άλλα sites – blogs κάνοντας copy – paste του url της εικόνας, αλλά να τις ανεβάζετε στο δικό σας χώρο, στο δικό σας hosting!

[photo by Barack Obama]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.