XBLOG logo @2x

Διακριτικά για τους ένστολους αστυνομικούς

Πριν από λίγο είδα στο Twitter του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το tweet “Διακριτικά για όλους τους ένστολους αστυνομικούς”, με link στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριου Οικονόμου, όλοι οι ένστολοι αστυνομικοί θα φέρουν τα διακριτικά τους, κάτι που είχε εξαγγείλει πρόσφατα και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η σχετική απόφαση προσδιορίζει ότι κάθε μέλος του ένστολου προσωπικού θα φέρει τον αναγνωριστικό αριθμό του μητρώου του στις επωμίδες.

Επίσης, σε ότι αφορά στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), τα στοιχεία τους θα αναγράφονται στο προστατευτικό κράνος τους, για λόγους λειτουργικούς και προκειμένου να είναι ευδιάκριτα στους πολίτες. Συγκεκριμένα, στο κράνος θα αναγράφεται ο αριθμός της διμοιρίας τους και ο αύξων αριθμός που αντιστοιχεί στον καθένα, με βάση την ιεραρχική τάξη.

Δε ξέρω βέβαια αν η απόφαση θα εφαρμοστεί πχ από σήμερα που ανακοινώθηκε ή μέχρι το τέλος του μήνα, γι΄αυτό και ρώτησα με reply στο Twitter και περιμένω απάντηση.

Καλή κίνηση, προκειμένου να περιοριστούν τα όποια περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας υπήρξαν μέχρι σήμερα, περιμένω ωστόσο να δω πώς θα “αντιδράσουν” οι αστυνομικοί που είναι αντίθετοι στο να φέρουν διακριτικά. Θα προσπαθήσουν για παράδειγμα να καλύψουν τα διακριτικά με κάποιο τρόπο;

Άμεσα εφαρμόσιμη η απόφαση

Άμεσα εφαρμόσιμη η απόφαση

Στην ερώτηση που έκανα μέσω Twitter στον υπουργό, σχετικά με το αν η απόφαση θα εφαρμοστεί άμεσα ή οι αστυνομικοί θα φέρουν τα διακριτικά για παράδειγμα σε κάποιο χρονικό διάστημα από σήμερα, η απάντηση ήταν άμεση: “η απόφαση είναι άμεσα εφαρμόσιμη”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.