XBLOG logo @2x

Βραβεία Πούλιτζερ για πρώτη φορά σε Διαδικτυακά Μέσα

Για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων Πούλιτζερ, δύο διαδικτυακά μέσα κέρδισαν βραβείο ερευνητικού ρεπορτάζ και βραβείο σκιτσογραφίας. Δείτε ποιοι κέρδισαν βραβείο Πούλιτζερ φέτος…

Τα δύο ιντερνετικά μέσα που τιμήθηκαν με την κορυφαία δημοσιογραφική διάκριση είναι το ProPublica.org και το SFGate.com.

Το ProPublica.org κέρδισε το βραβείο ερευνητικού ρεπορτάζ, για ένα κομμάτι που συνεργάστηκε με τους New York Times). Πρόκειται για την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο site με τίτλο «Οι μοιραίες επιλογές στο Μemorial» με συντάκτρια την Σέρι Φινκ. Η έρευνα είχε να κάνει με το ζήτημα των δύσκολων επιλογών των γιατρών του ιατρικού κέντρου της Νέας Ορλεάνης κατά τον Κυκλώνα Κατρίνα.

Το βραβείο σκιτσογραφίας πήγε στον Μαρκ Φιόρε του SFGate.com.

Βραβείο Πούλιτζερ κέρδισαν επίσης:

  • Η εφημερίδα «Washington Post», στην οποία απονεμήθηκαν 4 βραβεία: διεθνούς ρεπορτάζ, αναγνώσματος «feature», σχολίου, κριτικής.
  • Με δύο βραβείο τιμήθηκαν οι «New York Times»: βραβείο εσωτερικού ρεπορτάζ και επεξηγητικού ρεπορτάζ.
  • Το βραβείο μυθιστορήματος απονεμήθηκε στον Πολ Χάρντινγκ για το Tinkers.

Σχετικά με τα Βραβεία Πούλιτζερ
Τα βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ενώ κάθε βραβείο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 δολαρίων. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το βραβείο κοινωνικής υπηρεσίας που συνοδεύεται από ένα χρυσό μετάλλιο.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.