XBLOG logo @2x

Βουλή των Εφήβων: Γιατί δεν υπάρχει υλικό ή βίντεο από τις συνεδριάσεις online;

Πριν από μία ώρα είδα ένα twit της Ντόρας Μπακογιάννη που έγραφε “Η ΝΜ παρακολούθησε την εναρκτήρια ομιλία Καθ.κ.Μπαμπινιώτη κατά την έναρξη εργασιών, Βουλή των Εφήβων”. Απάντησα ρωτώντας “Τις συνεδριάσεις των μαθητών θα τις παρακολουθήσει η ΝΜ?”, χωρίς όμως να έχω λάβει απάντηση μέχρι τώρα από τη Dora Web Team.

Μετά μπήκα στο τριπάκι να ψάξω πληροφορίες για τη Βουλή των Εφήβων στο internet… Δυστυχώς το site της Βουλής των Εφήβων efivoi.gr επί της ουσίας είναι άχρηστο! Δεν περιέχει τίποτα άλλο από τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στη Βουλή των Εφήβων. Τίποτα άλλο! Ούτε υλικό από τις συνεδριάσεις των μαθητών τα προηγούμενα χρόνια (βίντεο, φωτογραφίες, ομιλίες), ούτε τίποτα!

Κατόπιν μπήκα στο parliament.gr, το κύριο site της Βουλής. Τίποτα σχετικά με τη Βουλή των Εφήβων κι εκεί, μόνο το “καλωσόρισμα στους έφηβους βουλευτές” από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα υπάρχει, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Μετά, λέω για να δω έχει προγραμματιστεί να παίξει κάτι σχετικά με τη Βουλή των Εφήβων στο κανάλι της Βουλής, οπότε έκανα κλικ στο εικονίδιο Βουλή Τηλεόραση και στη συνέχεια επέλεξα να δω το Εβδομαδιαίο Τηλεοπτικό Πρόγραμμα. Εκεί είδα ότι τη Δευτέρα 13/10/2008 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα μεταδοθεί live η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων (ΙΓ΄Σύνοδος 2007-2008).

Η Βουλή των Εφήβων αποτελείται από μαθητές, ενδιαφέρει θέλω να πιστεύω νέους ανθρώπους αλλά και μεγαλύτερους, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενημερώνονται από το διαδίκτυο, ασχολούνται με τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, τα blogs κλπ. Συνεπώς αυτό το site της Βουλής των Εφήβων είναι ΑΧΡΗΣΤΟ!

Δε βρίσκω κανένα νόημα στο θεσμό, αν είναι οι ομιλίες των παιδιών να μένουν μέσα στους τοίχους της Βουλής και να μπορούν να τις παρακολουθήσουν μόνο όσοι δουν το κανάλι της Βουλής τη Δευτέρα 9-3!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.