XBLOG logo @2x

Βίντεο: Πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών της Tellas

Τον προηγούμενο μήνα βρεθήκαμε στο Ναύπλιο, συμμετέχοντας στην δημοσιογραφική αποστολή της Wind για την Tellas. Εκεί καταλήγει το υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών της Tellas, που ενώνει την Κρήτη με την Πελοπόννησο και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε, προβλήθηκε βίντεο με εικόνες από την πόντιση του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών.

Θεωρήσαμε ενδιαφέρουσες τις εικόνες που περιελάμβανε, γι΄αυτό και το ζητήσαμε από την εταιρεία για να το ανεβάσουμε στο xblog.gr. Μπορείτε να το δείτε παραπάνω, πρώτα περιέχει κάποια στοιχεία της εταιρείας και από τη μέση και μετά παίζουν οι εικόνες από την πόντιση.

Οι εργασίες πόντισης του καλωδίου ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2007, ενώ η προσαιγιάλωση στο Ναύπλιο έγινε τον Απρίλιο του 2009. Το συνολικό μήκος του καλωδίου είναι 225 χλμ, με μέγιστο βάθος πόντισης τα 1.320 μέτρα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι για το 99,9% του μήκους του καλωδίου πραγματοποιήθηκε υπεδάφια όδευση σε βάθος 1 μέτρου κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας για καλύτερη προστασία.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την επίσκεψή μας στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο, όπου έγινε προσαιγιάλωση του καλωδίου οπτικών ινών, το οποίο βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.

Παραλία Καραθώνα, Καλώδιο οπτικών ινών Tellas

Παραλία Καραθώνα, Καλώδιο οπτικών ινών Tellas

Παραλία Καραθώνα, Καλώδιο οπτικών ινών Tellas

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.