XBLOG logo @2x

Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση του ΤΕΕ αποκαλύπτει την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2008, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παρά λοιπόν τα υψηλά πρόστιμα, οι Έλληνες οδηγοί δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό ενώ, όπως αναφέρει το ΤΕΕ, ένας από τους κύριους λόγους πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων είναι το κάκιστο οδικό δίκτυο και η ελλιπέστατη συντήρησή του.

Η πρώτη αιτία ατυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΕ, είναι η παραβίαση προτεραιότητας, αφού έρχεται στην κορυφή της έρευνας με 1.099 περιπτώσεις.

Παρόλο που οι περισσότεροι νομίζουν πως το Σάββατο και κυρίως το βράδυ είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, σύμφωνα με την έρευνα του ΤΕΕ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η πιο επικίνδυνη ημέρα είναι η Τετάρτη με 1031 ατυχήματα και το πιο επικίνδυνο χρονικό διάστημα είναι το απόγευμα μεταξύ των ωρών 5-9.

Ένας ακόμα λόγος που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τις λίστας και σίγουρα αξίζει να σημειωθεί είναι  το κινητό τηλέφωνο, καθώς 998 ατυχήματα οφείλονται στην απόσπαση της προσοχής αν και η τροχαία μοίρασε συνολικά γι΄αυτό το λόγο περίπου 5.500 κλήσεις.

[photo by jepoirrier]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.