XBLOG logo @2x

Αϊτή: Μέσω Twitter η επικοινωνία μετά τον σεισμό

Στο Twitter στράφηκαν οι κάτοικοι της Αϊτής που χρησιμοποιούν το internet, αμέσως μετά τον σεισμό που ισοπέδωσε τα περισσότερα κτίρια, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά. Αν και το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας υπέστη σοβαρές ζημιές, κατέστη δυνατή η χρήση του internet σε κάποιες περιπτώσεις, έτσι πολίτες ανέβασαν στο Twitpic δεκάδες φωτογραφίες από τις περιοχές της Αϊτής που επλήγησαν από το σεισμό.

Κινητοποίηση υπήρξε και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως στο Facebook, όπου πρωτοβουλίες αλληλεγγύης συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη. Τέλος, βίντεο από την καταστροφή εμφανίστηκαν σχεδόν αμέσως στο YouTube, κάποια από τα οποία είχαν τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο λίγα λεπτά μετά την σεισμική δόνηση.

Είδα μέχρι και tweets δημοσιογράφων που κατοικούν στην Αϊτή, οι οποίοι καλούσαν όποιον έχει συγγενείς εκεί να τους στείλουν στοιχεία μέσω direct message στο Twitter, προκειμένου να ψάξουν να βρουν σε τι κατάσταση βρίσκονται, αν είναι καλά κλπ.

Αρκετές φωτογραφίες έχουν ανεβάσει στο Twitpic οι @marvinady και @LisandroSuero.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.