XBLOG logo @2x

Αυτοί που ψήφισαν τον νέο ΚΟΚ τον τηρούν;

Βουϊζει ο τόπος τον τελευταίο καιρό για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κι εγώ έχω γράψει μερικά post στο blog μου για τον νέο ΚΟΚ. Πρόστιμα, ακριβά πρόστιμα, αυστηρότητα, point system και πάει λέγοντας.. Καθημερινά βλέπω σε πολλούς δρόμους στημένα περιπολικά με τα μπλοκάκια στα χέρια των οργάνων της τάξης να έχουν πάρει φωτιά.. Βλέπω μπλόκα σε σημεία που παλαιότερα δεν είχα δει ποτέ περιπολικό, κάθε μέρα, κάθε ώρα στο ίδιο σημείο..

Δε φοράς ζώνη, δε φοράς κράνος, πέρασες κόκκινο ή stop.. Σκάστα για να μάθεις. Συμφωνώ με τα πρόστιμα, συμφωνώ με την αυστηρότητα, πρέπει κάποια στιγμή με οποιοδήποτε κόστος να αποκτήσουμε σωστή οδηγική συνείδηση, όχι να φοράμε τη ζώνη για να μη φάμε κλήση, αλλά επειδή πραγματικά μπορεί να μας σώσει σε κάποια σύγκρουση.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Αυτοί που ψήφισαν τον νέο ΚΟΚ, αυτοί που ψήφισαν για τα νέα πρόστιμα, τις βαριές ποινές, τα τηρούν; Τηρούν αυτά που αποφασίζουν για όλο τον κόσμο; Αυτοί φοράνε ζώνες; Φοράνε κράνος; Για αυτούς μιλάω.. Που βγαίνουν και μιλάνε για την αξία της ανθρώπινης ζωής.. Αυτούς..

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης βγήκε βόλτα με τη μηχανή έχοντας και τη Μαρίγια πίσω, τη νικήτρια της Eurovision μη σας πιάνω αδιάβαστους! Κράνος δε φορούσε, ούτε αυτός ούτε αυτή, οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, τις είδε ο Μιχάλης Λιάπης και ζήτησε από την Τροχαία Θεσσαλονίκης να του αποσταλεί η σχετική κλήση με το πρόστιμο και να του προστεθούν νομίζω πέντε βαθμοί στο point system. Το πλήρωσε το πρόστιμο ο Ψωμιάδης και στη μισή τιμή μάλιστα, επειδή το πλήρωσε μέσα σε δέκα μέρες.

Σήμερα έβλεπα στον ΑΝΤ1 ένα ρεπορτάζ για το αν οι βουλευτές και οι πολιτικοί τηρούν τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή όχι.. Την έστησαν οι άνθρωποι κάπου κοντά στη Βουλή και κατέγραφαν με την κάμερα ποιοι τον τηρούν και ποιοι όχι.. Αρκετοί δε φορούσαν ζώνη και όταν τους ρωτούσαν σχετικά απαντούσαν τα κλασικά “ναι δε φορούσα ζώνη”, “έκανα λάθος” κλπ… Αυτοί οι κύριοι θα φάνε πρόστιμο; Λογικά μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει ο Λιάπης πάλι και θα ζητήσει από την τροχαία να λάβουν και αυτοί τις κλησούλες τους, για να βγει και να πει μετά ότι δε γίνονται διακρίσεις και μπροστά στο νόμο όλοι είναι ίσοι.

Μόνο που φοβάμαι ότι αυτοί οι κύριοι θα την ξανακάνουν την παράβαση, θα συνεχίσουν να μη φοράνε ζώνη και κράνος, θα ξαναδούμε τον Ψωμιάδη και τον κάθε Ψωμιάδη να οδηγεί χωρίς κράνος και ζώνη.. Ωραίο παράδειγμα δίνουν στον κόσμο.. Αυτοί που ψηφίζουν τους νόμους είναι οι πρώτοι που δε τους τηρούν. Μπράβοοοοοοοοο!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.