XBLOG logo @2x

Αρκετά φιλόδοξη η Acer

Μπορεί να έχουμε αρκετό καιρό να ακούσουμε κάποιο νέο για τα κινητά που θα κυκλοφορήσει η Acer μέσα στον χρόνο, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του τμήματος έξυπνων φορητών συσκευών της εταιρείας, Aymar de Lencquesaing, έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τους ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους της.

Τα κινητά που μας είχε παρουσιάσει η Acer στα πλαίσια του Mobile World Congress 2009 ετοιμάζονται σιγά – σιγά να βγουν στην αγορά, οπότε ήταν λογικό να ανακοινωθούν και οι στόχοι της εταιρείας για το τμήμα κινητής τηλεφωνίας.

Ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, σκοπεύει να διαθέσει στην παγκόσμια αγορά μέσα στο 2010 περισσότερα από ένα εκατομμύριο smartphones, ενώ έχει θέσει ως στόχο την κατάκτηση μεριδίου 6% έως 7% της αγοράς των smartphones μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Aymar de Lencquesaing, έως το 2011 οι πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων θα συμβάλλουν στο 10% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Επίσης η Acer σκοπεύει έως το 2012 να έχει κατακτήσει μία από τις πέντε κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη των κατασκευαστών «έξυπνων» τηλεφώνων. Αν και οι στόχοι είναι αρκετά φιλόδοξοι, οι αναλυτές πιστεύουν ότι μια τόσο μεγάλη εταιρεία μπορεί να τους πετύχει, αφού θα διαθέσει 9 μοντέλα στην αγορά μόνο μέσα στο 2009.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.