XBLOG logo @2x

Αντιγραφή στις πανελλήνιες με χρήση κινητού

Περιστατικά προσπάθειας δολίευσης των πανελλαδικών εξετάσεων με τη χρήση κινητών τηλεφώνων στη Ρόδο εντόπισαν οι εξεταστές σε Γενικά Ενιαία Λύκεια του νησιού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας…

Συγκεκριμένα:

Στο ΓΕΛ Ιαλυσού μαθητής συνελήφθη με ενεργοποιημένο το κινητό του, να επιχειρεί να διαβάσει μήνυμα που έλαβε με τις σωστές απαντήσεις στο μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων». Η πρόεδρος της Λυκειακής Επιτροπής στη συνέχεια κάλεσε τον αριθμό από τον οποία απεστάλη το μήνυμα, προκειμένου να διαπιστώσει την ταυτότητα του αποστολέα.

Το γραπτό του μαθητή μηδενίστηκε, ενώ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων Δωδεκανήσου ενημέρωσε την εισαγγελία Ρόδου και τον αστυνομικό διευθυντή Ιαλυσού, ώστε να ενεργοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την διερεύνηση του περιστατικού.

Στο ίδιο λύκειο “πιάστηκε” και δεύτερος μαθητής να έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια εξέτασης μαθήματος. Η επιτροπή του λυκείου μηδένισε το γραπτό και σε αυτή την περίπτωση.

Μάλλον πρέπει να πρόκειται για τους πρώτους μαθητές που “έπιασαν” οι εξεταστές στις φετινές εξετάσεις να προσπαθούν να αντιγράψουν με τη χρήση κινητού, αφού μέχρι τώρα δεν είχε υπάρξει άλλη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο.

Και σίγουρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας το έργο των εξεταστών γίνεται όλο και δυσκολότερο, αφού οι μαθητές μπορούν να “αξιοποιήσουν” περισσότερα μέσα για να αντιγράψουν (χρήση bluetooth ακουστικών, κινητά μικρού μεγέθους, κινητά-ρολόγια κλπ)…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.