XBLOG logo @2x

Αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα για να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Μεταφορών σχετικά με τον αναθεωρημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνοπτικά:

1) Διπλασιάζονται τα πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση STOP, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων (κοινώς κόντρες), μη χρήση ζώνης και κράνους κλπ.

2) Πενταπλασιάζονται τα πρόστιμα σε αυτούς που καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης που προορίζονται για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ)

3) Δεκαπλασιάζονται τα πρόστιμα στους εργολάβους που.. ξεχνούν να τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες.

Μειώνονται τέλος τα πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις που δεν επηρεάζουν την οδική ασφάλεις, όπως πχ το να μη δηλώσεις αλλαγή χρώματος που έκανες στο αυτοκίνητό σου κλπ..

Ωραία όλα αυτά και εγώ συμφωνώ οκ, αυξήστε τα κι άλλο, αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα θέματα που ξεχνάτε κύριοι υπουργοί, υφυπουργοί κλπ… Το κακοφτιαγμένο οδόστρωμα πότε θα φτιαχτεί; Πρώτα κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να φτιάξουν ένα τέλειο οδικό δίκτυο και μετά αύξησε τα πρόστιμα όσο θες.

Επίσης ένα θέμα που πρέπει να προσεχτεί είναι οι πάρα πολλές πινακίδες που υπάρχουν στην Αθήνα ειδικά και είναι γεμάτες αυτοκόλλητα. Όταν έκανα τα πρώτα μου μαθήματα οδήγησης με δυσκόλεψε αρκετά αυτό, αφού η μόνη πινακία που διακρίνεται ακόμα και όταν είναι γεμάτη αυτοκόλλητα είναι το STOP, λόγω του σχήματός του.

Από την άλλη πόσο κάφροι μπορεί να είναι μερικοί που κολλάνε ό,τι μαλακία τους κατέβει πάνω στις πινακίδες;

Επίσης θα πρότεινα να σχεδιαστεί μία εξτρατεία ενημέρωσης των πεζών. Να καταλάβουν ότι δεν είναι σωστό και ασφαλές να περνούν απέναντι από όποιο σημείο του δρόμου θέλουν, αλλά από τις διαβάσεις που υπάρχουν για τους πεζούς. Καθημερινά βλέπω πεζούς, ακόμα και σε μεγάλες λεωφόρους, να πετάγονται σε όποιο σημείο τους έρθει για να περάσουν απέναντι, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή, αλλά και τη ζωή των οδηγών αφού ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος σε τέτοιες περιπτώσεις. Σήμερα είδα μία γιαγιά με το μπαστούνι της να προσπαθεί να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Με το ένα χέρι κράταγε το μπαστούνι και με το άλλο έκανε σήμα στα αυτοκίνητα κάθε λωρίδας που διέσχιζε να σταματούν για να περάσει.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.