XBLOG logo @2x

Ακτοπλόοι δε μας τα λέτε καλά

Δε μας τα λέτε καλά κύριοι ακτοπλόοι. Όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι δε μας τα λέτε καλά. Γιατί; Μετά την απελευθέρωση των τιμών των εισιτηρίων στα σαπιοκάραβά σας, τώρα θέλετε και να δρομολογείτε κάποια πλοία μόνο το καλοκαίρι; Όλα δικά σας δηλαδή ε;

Αντιγράφω από το in.gr:
“Έχοντας εξασφαλίσει τόσο την απελευθέρωση των εισιτηρίων για τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά όσο και την κατάργηση του ορίου ηλικίας των πλοίων, το τελευταίο διάστημα ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν κάνει κρούση προς το υπουργείο, επιδιώκοντας την ολιγόμηνη δρομολόγηση κάποιων πλοίων τους, μόνο δηλαδή για το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου”.

Σύμφωνα με Τα Νέα:
“Προς το παρόν, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει αρνηθεί να υποκύψει στον εκβιασμό – μία τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε ότι ουσιαστικά τη χειμερινή περίοδο θα υπήρχαν πλοία μόνο για τις επιδοτούμενες γραμμές. Ωστόσο κάποιοι από τους ακτοπλόους εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιμείνουν, επικαλούμενοι κυρίως το υψηλό κόστος που συνεπάγεται για τις εταιρείες η μεγάλη αύξηση του κόστους του πετρελαίου”.

Ελπίζω να συνεχίσει το ΥΕΝ και να μην υποκύπτει στους εκβιασμούς αυτούς, ούτε και να υποχωρήσει έστω και λίγο σε κάτι σχετικά με αυτό το ζήτημα. Ήδη έχει γίνει ζημιά σημαντική σε αυτό τον τομέα.

Εγώ κατάγομαι από τη Σκόπελο και κάθε καλοκαίρι ταξιδεύω προς τα εκεί από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου. Πριν από αρκετά χρόνια πραγματοποιούσαν δρομολόγια προς τις Βόρειες Σποράδες 5 πλοία καθημερινά, της Nomicos Lines που δεν υπάρχει πια. Τα τελευταία χρόνια δρομολόγια κάνουν μόνο 2 πλοία, το Jet Ferry του Αγούδημου, το Skiathos Express (πρώην Charoula Express) της Hellenic Seaways και που και που μπαίνει και κάνα έκτακτο δρομολόγιο. Υπάρχουν και τα Flying Cat και τα ιπτάμενα δελφίνια, των οποίων τα δρομολόγια όμως σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Αυτός ο Αγούδημος στο λαιμό μου κάθεται. Πέρυσι το εισιτήριο για το Jet Ferry κόστιζε 30 ευρώ, γιατί το πλασάρει για “ταχύπλοο” ο κύριος τη μαούνα του. Μόνο ταχύπλοο δεν είναι. Μούφα σκέτη το Jet Ferry. Χίλιες φορές με Flying Cat που κοστίζει τα ίδια λεφτά και κάνει τη μισή ώρα από το Jet Ferry για να σε πάει Σκόπελο. Θυμάστε και το καλοκαίρι ε; Τα σαπιοκάραβα του Αγούδημου μας έκαναν ρεζίλι διεθνώς με τις συνεχόμενες βλάβες τους και την τεράστια ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.