XBLOG logo @2x

Έχετε ενημερωθεί για τον νέο ΚΟΚ;

ΟΚ, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ξεκίνησε να ισχύει από την Κυριακή 3 Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά πολύ τα πρόστιμα και γενικά ο νέος ΚΟΚ είναι πιο αυστηρός. Δεν διαφωνώ με τα ακριβά πρόστιμα, ούτε με την αυστηρότητα, διαφωνώ με ένα πράγμα.

Υπάρχει ελλειπής ενημέρωση κατά τη γνώμη μου για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Άκουσα από κάποιους γνωστούς ότι τους έστειλαν από το Υπουργείο Μεταφορών ένα βιβλιαράκι σχετικά με τον νέο ΚΟΚ, φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο με το pdf που υπάρχει στο site του υπουργείου με τον νέο κώδικα, που μπορεί να το κατεβάσει όποιος θέλει και να ενημερωθεί.

Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών δεν έχουν λάβει αυτό το βιβλιαράκι και αν κάποιος δε χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορέσει να κατεβάσει τον νέο ΚΟΚ σε pdf, τότε πώς θα ενημερωθεί; Μη μου πείτε από τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες, γιατί εκεί μπορεί να δει κάποιος πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Πήρα σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Μεταφορών [210 6508000] για να διαμαρτυρηθώ σχετικά, αφού κατά τη γνώμη μου, πρώτα θα έπρεπε να στείλουν σε όλους τους οδηγούς το βιβλιαράκι με τον νέο ΚΟΚ και μετά από πχ ένα μήνα να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέο ΚΟΚ, έτσι ώστε να έχουν ενημερωθεί όλοι οι οδηγοί. Είπα στον κύριο που απάντησε στο τηλέφωνο ότι θέλω να ρωτήσω κάτι για τον νέο ΚΟΚ, μου είπε να καλέσω την αρμόδια υπηρεσία στο 210 6508500 για να ρωτήσω αυτό που θέλω, συμπληρώνοντας ότι εκείνη την ώρα έκαναν στάση εργασίας, οπότε μάλλον δε θα απαντήσουν. Κάλεσα το νούμερο που μου έδωσε και πράγματι δεν απάντησαν.

Εσείς έχετε ενημερωθεί για τον νέο ΚΟΚ;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.