XBLOG logo @2x

Έρχονται αυξήσεις-φωτιά στη ΔΕΗ

Αντιγράφω από το άρθρο του
Χρήστου Κολώνα στο e-go.gr

Γερό «ηλεκτροσόκ», με αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ίσως και σε δύο δόσεις, αναμένεται να προκαλέσει στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση. Oι ανατιμήσεις θα είναι της τάξης του 4% με 8%, έναντι αιτήματος της ΔEH για 20%. Πληροφορίες, φέρουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Aνάπτυξης να εγκρίνει έξι με επτά μήνες νωρίτερα τα νέα τιμολόγια της ΔEH για το 2006. Δηλαδή πριν κλείσει χρόνος από την προηγούμενη αύξηση (Σεπτέμβριος 2005).

[…] Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προβληματίζεται ως προς το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως να έχει με την ολοκλήρωση των αυξήσεων στον Σεπτέμβριο, καθώς έναν μήνα μετά διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές. […]

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

Κατάλαβες; Πάλι θα μας ξεσκίσουν από αύξηση σε αύξηση. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτό το “η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προβληματίζεται ως προς το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως να έχει με την ολοκλήρωση των αυξήσεων στον Σεπτέμβριο, καθώς έναν μήνα μετά διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές” στ΄ αυτιά μου ακούγεται πολύ, πάρα πολύ προκλητικό. Δηλαδή δε τους νοιάζει για τον κοσμάκη που θα βάλει πάλι ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά τους νοιάζει για το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως θα υποστούν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.