XBLOG logo @2x

Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα: Στα λευκά οι ορεινές περιοχές, γενική απαγόρευση απόπλου στα λιμάνια

Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αφού από το πρωί τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους αισθητή… Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Αττική από το πρωί, ενώ οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αντίκρισαν το πρωί λευκό τοπίο! Παράλληλα πνέουν άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

Αύριο αναμένεται περιορισμός των φαινομένων στα Ανατολικά και Νότια και εξασθένησή τους έως αργά τη νύχτα.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στους οδηγούς που κινούνται στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων, ενώ ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα όσοι κινηθούν προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Πέλλας και της Ημαθίας (Καϊμακτσαλάν, Σέλι, 3-5 Πηγάδια).

Update [15:03]: Γενική απαγόρευση απόπλου από όλα σχεδόν τα λιμάνια της χώρας, πλην του Ιουνίου, όπως διαβάζω στο tvxs.gr. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια πλοίων και flying cat από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου, της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ κλειστά είναι και τα πορθμεία Αγίου Κωνσταντίνου – Σποράδων, Βόλου – Σποράδων, Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, Καβάλας – Πρήνου και Θάσου Κεραμωτής.

Ακολουθούν φωτογραφίες με λευκό τοπίο που συνάντησα το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας που βρέθηκα στην ορεινή Αρκαδία…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.