XBLOG logo @2x

Έκθεση Στερν – Τα Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής

Χθες το πρωί βρέθηκα στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου παρακολούθησα την παρουσίαση της Σύνοψης στην ελληνική γλώσσα της Έκθεσης Στερν “Τα Οικονομικά της Κλιματικής Αλλαγής”.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9:00, τελικά ξεκίνησε γύρω στις 9:30 (κλασική καθυστέρηση σε τέτοια events), μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κορυφαίος οικονομολόγος Νίκολας Στερν.

Από τα άκουσα φτάνω στο συμπέρασμα ότι πρέπει απαραιτήτως να συμφωνήσουν τα κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο για το ποιες κινήσεις θα γίνουν σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, γιατί φοβάμαι ότι σε μερικά χρόνια η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Εμείς, ΟΚ, θα ζήσουμε, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κλπ όμως σε τι περιβάλλον θα ζήσουν;

Τις ομιλίες της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκολας Στερν μπορείτε να τις δείτε εδώ, ενώ σχετικό κείμενο έχει ανέβει και στο dorabak.gr.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι (γύρω στα 100 άτομα) πήραν την Σύνοψη της Έκθεσης Στερν. Είναι γύρω στις 50 σελίδες, τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να τη διαβάσω και να μεταφέρω σε νέο post κάποια σημαντικά -κατά τη γνώμη μου- σημεία της.

Παραπάνω βλέπετε μερικές φωτογραφίες που τράβηξα στο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, τις οποίες ανέβασα στο flickr μου.

Update: Απ΄ότι βλέπω η σύνοψη της Έκθεσης Στερν έχει ανέβει σε PDF στο dorabak.gr, μπορείτε να την κατεβάσετε με ένα κλικ εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.