Όλες οι ζωές έχουν την ίδια αξία! Ξηλώστε τους ανίκανους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας τώρα!

baby

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια, στις 31 Μαΐου 2007, ήρθε στο φως της δημοσιότητας όμως σήμερα από το zougla.gr. Πραγματικά τέτοια περιστατικά με κάνουν να ντρέπομαι που ζω σε αυτή την χώρα και με γεμίζουν οργή και απίστευτο θυμό!

Ένα νεογέννητο από το Τζάνειο έπρεπε να μεταφερθεί με θερμοκητίδα, η μία και μοναδική μονάδα όμως που διέθετε το ΕΚΑΒ βρισκόταν στην Ελευσίνα για να παραλάβει άλλο μωρό με πρόβλημα υγείας που ερχόταν αεροπορικώς από Κέρκυρα. Από τις 4:00 τη νύχτα οι γιατροί του Τζανείου με αλεπάλληλα τηλεφωνήματα σε ΕΚΑΒ και “Παίδων Αγία Σοφία” προσπαθούσαν να βρουν μονάδα με θερμοκητίδα για να μεταφερθεί το νεογέννητο, τελικά όμως δεν έγινε τίποτα, με αποτέλεσμα το νεογέννητο να σβήσει…

Είναι δυνατόν σε όλη την Αθήνα να υπάρχει διαθέσιμη μόνο μία μονάδα με θερμοκητίδα; Στην πρωτεύουσα ευρωπαϊκής χώρας υπάρχει διαθέσιμη μόλις μία μονάδα; Τι διάολο προγραμματισμός γίνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας; Ποιος θα τιμωρηθεί για αυτό το χάλι;

Εκτός αυτού, σε ένα από τα βίντεο – τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσιεύτηκαν στο zougla.gr, έκπληκτος άκουσα τον τότε πρόεδρο του ΕΚΑΒ να καλεί τον διοικητή του Τζανείου και να τον ρωτάει αν έχουν μπει κανάλια στο νοσοκομείο! Δηλαδή, κινδύνευε η ζωή ενός νεογέννητου, το οποίο τελικά κατέληξε, και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ τον ένιαζε να μάθει αν έχουν ενημερωθεί τα κανάλια για το περιστατικό!

Δεν ξέρω αν η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αν υπάρχουν διαθέσιμες 10 κινητές μονάδες με θερμοκητίδα αντί 1 όπως τότε, αλλά βλέπω ότι ο χώρος της Υγείας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτό. Όλοι μιλούν για μεμονωμένα περιστατικά, ακούμε μεγάλα λόγια, ακούμε για δουλειά που γίνεται στην υγεία αλλά δουλειά δεν βλέπουμε!

Αν φταίει ο κακός προγραμματισμός, ας ξηλωθούν όσοι ευθύνονται γι΄αυτό και ας τοποθετηθούν σε αυτές τις θέσεις άτομα που νιάζονται και έχουν όρεξη να δουλέψουν σκληρά και να προσφέρουν έργο.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Τότε κινδύνευσε και χάθηκε η ζωή ενός νεογέννητου. Αύριο μπορεί να κινδυνεύει η δική μας ζωή ή η ζωή κάποιου στενού φιλικού ή συγγενικού μας προσώπου!

[photo by Jon Ovington]

1 Σχόλιο
 • Avatar
  sovokai

  Για να μη λέμε όμως μόνο τα στραβά του συστήματος.
  Πριν 7 μέρες γεννηθηκε ο γιός μου λίγο πρόωρα. Οι γιατροί στο Νησί μας είπαν ότι καλό θα ήταν να πάει Αθήνα που έχουν καλύτερα μέσα για νεογνά.
  (Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επαρχία είναι η ελλειπής νοσοκομειακή περίθαλψη. όμως και από την άλλη είναι λογικό η πρωτευουσα να διαθέτει πάντα καλύτερες εγκαταστάσεις)
  Το μωρό και εγώ μεταφερθήκαμε άμεσα το βράδυυ που γεννήθηκε με C-130 (ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ)
  Στο αεροδρόμιο μας περίμένε το νοσοκομειακό του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ το οποίο ήταν εξοπλισμένο με Θερμοκητίδα και όλα τα απαραίτητα.
  Σε λίγα λεπτά είμασταν από από την Ελευσίνα στο Νοσοκομείο.

  Ο δημοσιογράφος κάνει και αυτός την δουλειά του, πολλές φορές δεν λέει όλη την αλήθεια.

  Σας ενημερώνω ότι ο μπέμπης μου από το Νοσοκομείο του Νησιού μέχρι το αεροδρόμιο πήγε με ένα σαράβαλο νοσοκομειακό (ΝΤΡΟΠΗ) περνώντας από δρόμους με δεκάδες λακούβες (ΕΠΙΣΗΣ ΝΤΡΟΠΗ) ΑΛΛΑ μέσα σε θερμοκητίδα. αφού υπάρχουν θερμοκητίδες μεταφερόμενες οι οποίες δένουν πάνω στο ασθενοφόρο.
  Δεν ζούμε σε μια τέλεια χώρα αλλά ούτε και στην χειρότερη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα