«Χωρίς Πάγιο ΟΤΕ» τέλος από τις διαφημίσεις

Φρένο στην διατύπωση «χωρίς πάγιο ΟΤΕ», που χρησιμοποιείται σε κάθε διαφήμιση από τους πάροχους εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας, βάζει με απόφασή του το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, όπως έκρινε το ΣΕΕ με την απόφαση Α/3961/10.04.2009, με αφορμή διαφημιστική επικοινωνία εναλλακτικού παρόχου για πακέτο σταθερής τηλεφωνίας, «η χρησιμοποίηση του εμπορικού σήματος του ΟΤΕ ως σημείο αναφοράς για το ύψος της χρέωσης του διαφημιζόμενου προϊόντος, χωρίς μάλιστα την άδεια ή συναίνεσή του, συνιστά παράβαση του άρθρου 1 των Βασικών Αρχών του ΕΚΔ-Ε, το οποίο αναφέρεται στην ανάγκη τήρησης των αρχών του θεμιτού ανταγωνισμού».

Στην απόφαση τονίζεται ότι «η διατύπωση «χωρίς πάγιο ΟΤΕ» αποτελεί μέτρο δυσμενούς σύγκρισης εις βάρος του Οργανισμού, γιατί εύλογα δημιουργείται -τουλάχιστον σε μερίδα του κοινού- η εσφαλμένη εντύπωση ότι τα προϊόντα των εναλλακτικών παρόχων τηλεφωνίας συνήθως δε βαρύνονται με τέτοιου είδους πάγιες χρεώσεις, γεγονός που δεν είναι ακριβές».

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας είναι το όργανο αυτοδέσμευσης και τήρησης της δεοντολογίας στη διαφήμιση, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφημιστικών εταιρειών, διαφημιζομένων και ΜΜΕ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

2 Απαντήσεις

  1. Διαμαρτύρομαι εντονότατα προς πάν αρμόδιο υπεύθυνο του ΟΤΕ για την διακοπή λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 2@2@051414 που είναι στο όνομά μου, και εξυπηρετεί ηλικιωμένο ανήμπορο άτομο . Τηλεφώνησα στην υπηρεσία 134 την 12-05-2009 ώρα 10,55 και η αρμόδια υπάλληλος ΟΤΕ κράτησε τα στοιχεία μου για να επικοινωνήσει μαζί μου ο κύριος υπεύθυνος προϊστάμενος, … και εγώ μέχρι αυτή την στιγμή ακόμα περιμένω. Η τηλεφωνική γραμμή 2@2@051414 ποτέ δεν πραγματοποιεί τηλεφωνήματα και δεν έχει οφειλές τηλεφωνημάτων. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν σας χρωστάμε ούτε αφήσαμε απλήρωτους λογαριασμούς ούτε χάσατε χρήματα από εμάς. Οφείλεται μόνο και μόνο το πάγιο (65ε)εξήκοντα πέντε ευρώ, το οποίο οπωσδήποτε θα πληρωθεί στον επόμενο λογαριασμό μάλιστα έντοκο και δεν συντρέχει λόγος διακοπής της τηλεφωνικής γραμμής. Εμείς οι χρήστε δικτύου ΟΤΕ για τις πολλαπλές δυσλειτουργίες και τις κακής ποιότητας υπηρεσιών του ΟΤΕ δεν έχουμε μέχρι σήμερα απαιτήσει πρόστιμο σε βάρος σας. Όμως έπειτα από τέτοια πρακτική σας κύριε ΟΤΕ ίσως είναι καιρός να αμυνθούμε ενώπιον πάσης έννομης αρχής. Η αυθαίρετη πράξη αυτή κλονίζει την εμπιστοσύνη του χρήστη- συνδρομητή καταναλωτή και επιβεβαιώνει την δόλια φοροεισπρακτική πρόθεσή του ΟΤΕ, λες και πρόκειται για τεράστιο ποσά με εύλογα διαφυγόντα τογογλυφικά κέρδη. Τραγελαφική ενέργεια του ΟΤΕ τώρα μάλιστα που τα επιτόκια καταθέσεων βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα, εκτός και αν προβήκατε στην διακοπή για να εισπράξετε τα αυθαίρετα τέλει επανασύνδεσης.
    Παρακαλώ να συνδέστε την τηλεφωνική γραμμή τάχιστα για λόγους υγείας και να υποβάλετε την έγγραφη συγνώμη σας για τον πανικό που προκαλέσατε στον πελάτη σας. Προσέξτε καλά, άμα κακομεταχειρίζεστε τους πελάτες σας θα αποβεί σε βάρος σας. Τίποτα δεν είναι αναντικατάστατο ούτε οι πάγιες υπηρεσίες του ΟΤΕ.
    -Υπάλληλος από Πάτρα τηλεφώνησε μετά 9,00 ώρες, στις 19,57 και έκλεγε για τα χάλια του ΟΤΕ. Στις χαζές δικαιολογίες, αναρωτιόμουνα εγώ τι να προσθέσω.
    Σταύρος Α@.–.-.-.-.–.-.–.-.-ος

  2. Φυσικά το ότι ο ΟΤΕ εξακολουθεί να διαφημίζει το CONN-X σχεδόν αποκρύπτοντας το ότι εκτός από το πάγιο του CONN-X απαιτείται και πάγιο τηλεφωνικής γραμμής (με αποτέλεσμα να είναι με διαφορά πιο ακριβός) δεν ενοχλεί την επιτροπή…το ίδιο και οι σπόντες για την αστάθεια και έλλειψη υποδομών των εναλλακτικών παρόχων, με εκείνες τις σαχλές διαφημίσεις!

    Να δω αν η επιτροπή θα δείξει την ίδια ευαισθησία και σε αυτήν την περίπτωση: http://www.xblog.gr/?p=6719

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.