Χρέωση του κουβέρ

Χρέωση κουβέρΣτις 8 Μαϊου είχα διαβάσει ένα δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία που έκανε λόγο για κατάργηση του κουβέρ στα εστιατόρια, όπως προβλέπεται σε τροποποίηση άρθρων αγορανομικής διάταξης, είχα ποστάρει μάλιστα σχετικά τότε και στο blog μου.

Σήμερα το μεσημέρι πήγα για φαγητό στα Applebees στους Αμπελόκηπους. Όταν μας έφεραν το λογαριασμό για να πληρώσουμε πρόσεξα ότι πάνω είχε χρέωση και για κουβέρ. Ρώτησα τη σερβιτόρα αν έχει καταργηθεί η χρέωση ή αν δεν έχει γίνει η κατάργηση ακόμη και της είπα τα περί της αγορανομικής διάταξης. Επειδή δε γνώριζε, φώναξε τον προϊστάμενο, ο οποίος απ΄ ότι μου είπε ακόμα δεν έχει ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη, λέγοντάς μου ακόμα ότι χθες πέρασαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έκαναν έλεγχο στους καταλόγους κλπ και όλα οκ. Μου είπε ότι μάλλον η διάταξη θα ψηφιστεί το καλοκαίρι.

Έριξα μια ματιά πριν λίγο στο site της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, καθώς και στο site του Υπουργείου Ανάπτυξης, μήπως και βρω κάτι σχετικά με το θέμα, χωρίς να βρω όμως κάτι.

Γνωρίζετε αν έχει ψηφιστεί ήδη η συγκεκριμένη τροπολογία ή αν θα ψηφιστεί στο μέλλον;

4 Σχόλια
 • Avatar
  John Karakatsanis

  @ Ανώνυμο: Διάβασε αυτό το post μου και τα σχόλια
  http://www.johnkarakatsanis.gr/2007/09/blog-post_10.html

 • Avatar
  Anonymous

  ΣΗΜΕΡΑ 14/09/2007 ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΥΠΡΟΥ 9, ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΟΥΒΕΡ. ΕΚΑΝΑ ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΚΟΥΒΕΡ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΟΥΒΕΡ.

 • Avatar
  John Karakatsanis

  @ Ανώνυμο: Όταν πήγα εγώ δεν είχε ψηφιστεί ακόμα αυτή η τροπολογία στη διάταξη για την κατάργηση του κουβέρ. Νομίζω όμως ότι τώρα έχει ψηφιστεί και πλέον δε χρεώνεται κουβέρ.

  Τώρα αν τα Applebees το συνεχίζουν, φυσικά και καλό είναι να ρωτήσεις και να κινηθείς ανάλογα.

 • Avatar
  Anonymous

  Φυσικά και έχει καταργηθεί το κουβέρ, αλλά στα appleebees συνεχίζουν το ίδιο βιολί….καθώς και εγώ σήμερα είχα την ίδια ερώτηση….φυσικά και πήρα την απόδειξη και το πρώτο που θα κάνω αύριο το πρωί είναι να ρωτήσω την αγορανομία και γιατί όχι να το καταγγείλω….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!