Χαμηλότερο το κόστος περιαγωγής από σήμερα

Roaming

Εκτός από την απαγόρευση του καπνίσματος, σήμερα τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι νέες τιμές για το roaming. Τα νέα μέτρα είχαν εγκριθεί από τα κράτη μέλη της Ένωσης  στο τέλος του 2008. Σίγουρα οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες, ειδικά στα SMS. Ας δούμε όμως αναλυτικά παρακάτω πως διαμορφώνεται ο νέος τιμοκατάλογος.

Μια τηλεφωνική κλήση σε περιαγωγή κοστίζει πλέον 43 cents το λεπτό έναντι των 46 cents που κόστιζε μέχρι σήμερα, ενώ η λήψη ενός τηλεφωνήματος στο εξωτερικό θα κοστίζει 19 cents έναντι 22 cents.

Οι τιμές για τις τηλεφωνικές κλήσεις αναμένεται να μειωθούν ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Από 1η Ιουλίου 2011 η τηλεφωνική κλήση με περιαγωγή θα κοστίζει 35 cents, ενώ η λήψη τηλεφωνήματος στο εξωτερικό 11 cents.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αρκετά μεγάλη είναι η μείωση της τιμής στα SMS. Πλέον οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μπορούν να χρεώνουν το μέγιστο 11 cents για ένα SMS (χωρίς φόρους), ενώ έως τώρα το ποσό αυτό άγγιζε τα 28 cents.

Τέλος όσον αφορά το κατέβασμα δεδομένων, εκεί το κόστος μειώνεται στο 1 ευρώ ανα MB ( μέγιστο κόστος) ενώ μέχρι τώρα το ποσό αυτό έφτανε τα 1,68 ευρώ.

[via]

8 Σχόλια
 • Avatar
  nikolas

  Συγχαρητήρια λοιπόν! Άλλο ένα #1 blog έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική blogosphere… Όλοι οι καλοί χωράνε…

 • Avatar
  Γιώργος Αναγνωστόπουλος

  Δεν ήθελα να στην πω, αλλά έχεις δίκιο, έτσι διαβάζεται αυτό που έγραψα.

  Απλά θέλω να σου εξηγήσω ότι αν δεν υπάρχει κάποιος που να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, τότε de facto είσαι ο #1.

  Εφόσον λοιπόν δεν ξέρω άλλο blog με νεανικό κοινό και υψηλότερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, είμαστε το #1.

 • Avatar
  nikolas

  @yourman: «Είναι εντελώς διαφορετικό το να σε ενοχλεί η άνοδος που έχει καταγράψει το xblog από το να την αμφισβητείς.»
  Αυτό είναι εντελώς άτοπο αγαπητέ! Αυτό που με ενοχλεί γενικότερα είναι το γεγονός ότι ο καθένας με 3-4000 επισκέπτες την ημέρα έχει βαφτίσει το blog του «το καλύτερο τάδε blog»

  «Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τα σχόλια είναι εκείνα που σε αφορούν, σ’ ευχαριστούμε που μας βοηθάς να αυξήσουμε τα σχόλιά μας στο xblog κάθε φορά που αφήνεις κι εσύ τα δικά σου.»
  Με αυτό πιστεύεις ότι μου την είπες δηλαδή;
  Χαμηλώστε λίγο την μύτη δεν ανακαλύψατε την Αμερική…

 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  Νικόλα, και από σχόλια πάντως πάμε μια χαρά. Σίγουρα τα σχόλια σε διαγωνισμούς και κληρώσεις είναι περισσότερα όπως είναι λογικό, αλλά εξίσου πολλά σχόλια μαζεύουν και άλλα post.

 • Avatar
  Your Man

  Πολύ μου αρέσει ο διάλογος, οπότε θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα τα οποία θίγεις.

  Όπως στα περιοδικά και τις εφημερίδες μετράνε οι πωλήσεις, έτσι και στο Ιντερνετ η όποια μέτρηση γίνεται βάσει της επισκεψιμότητας.

  Δεν έχω δει καμία εφημερίδα και κανένα περιοδικό να λέει ότι είναι πρώτο σε σχόλια που δέχτηκε (τι θα ήταν το αντίστοιχο? επιστολές προς τον εκδότη?).

  Στην τελική, αν κάποιο άλλο blog από τα χιλιάδες που υπάρχουν εκεί έξω είναι #1 στα σχόλια, ας το βάλει στο slogan του, δεν νομίζω να φέρω καμία αντίρηση.

  Όμως, ξαναλέω ότι με τις εξαιρέσεις που ανέφερα πιο πάνω, το xblog είναι το #1 σε επισκεψιμότητα.

  Και δεν είναι τυχαίο το ότι περιμέναμε αρκετό καιρό να το επιβεβαιώσουμε τον τίτλο μας πριν τον ανακοινώσουμε.

  Αν εσύ έχεις στα χέρια σου κάποιο πιο έγκυρο στατιστικό εργαλείο από την Alexa που να κατατάσει άλλο blog (πλην των εξαιρουμένων) σε υψηλότερη θέση και έχει κι αυτό πιο νεανικό κοινό, είμαι ανοιχτός να σε ακούσω.

  Τώρα, όσον αφορά άλλα στατιστικά στοιχεία τα οποία αναφέρεις:

  Δεδομένου ότι όντως βγαίνουμε πολύ υψηλά σε αναζητήσεις στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης για πάρα πολλά προϊόντα, υπηρεσίες και πρόσωπα είναι λογικό να μας βρίσκουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν το ζουμί.

  Αυτοί είναι ακριβώς εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται να αφήσουνε κάποιο σχόλιο ή να δούνε το υπόλοιπο blog. Θέλουνε να διαβάσουνε το review και αναλόγως να διαμορφώσουν άποψη για το προϊόν ή την υπηρεσία που προβάλλουμε.

  Αυτό ακριβώς είναι και η δυνάμη μας: Το xblog απευθύνεται στο γενικό κοινό. Το γενικό κοινό σχολιάζει λιγότερο, βιάζεται περισσότερο αλλά και καταναλώνει απείρως περισσότερο (λόγω όγκου) από το κοινό των bloggers.

  Όταν ας πούμε το xblog βγαίνει στο Google αμέσως μετά τα sites της hol για τον όρο hol tv (και για πολλούς άλλους) από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα είναι λογικό να μπαίνει πάρα πολύς κόσμος ο οποίος θα διαμορφώσει την άποψη του από το xblog.

  Ο κόσμος αυτός είναι εκείνος που θέλει να διαβάσει κάτι συγκεκριμένο για να δει αν θα αγοράσει το προϊόν. Δεν τον ενδιαφέρει να πει την άποψή του για κάτι το οποίο δεν έχει δοκιμάσει.

  Γενικά, οι επισκέπτες που μας βρίσκουν από το Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης ενδιαφέρονται για τα reviews και την αρθρογραφία, όχι για blogs εν γένει. Εμείς εκεί απευθυνόμαστε.

  Όσο γι αυτό που λες ότι «μάθαμε όλοι» να λέμε ότι είμαστε το καλύτερο ή το #1 σε κάτι, νομίζω θα πρέπει να εξετάσεις το κάθε blog κατά περίπτωση.

  Είναι εντελώς διαφορετικό το να σε ενοχλεί η άνοδος που έχει καταγράψει το xblog από το να την αμφισβητείς.

  Εγώ δεν διαφωνώ ούτε με το pestaola στο ότι είναι το καλύτερο ελληνικό blog, ούτε με το ότι το techblog είναι το #1 blog με αντικείμενο την τεχνολογία, ούτε το ότι το neolaia.gr είναι το στέκι της παρέας, ούτε ότι το foititakos.gr είναι το μεγαλύτερο φοιτητικό blog.

  Ο καθένας έχει το κοινό του.

  Το δικό μας κοινό είναι λοιπόν κατά βάση το κοινό όσων κάνουν αναζητήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες, όχι το κοινό εκείνων που θέλουν να εκφράσουν σχόλια.

  Σε κάθε περίπτωση, εφόσον τα σχόλια είναι εκείνα που σε αφορούν, σ’ ευχαριστούμε που μας βοηθάς να αυξήσουμε τα σχόλιά μας στο xblog κάθε φορά που αφήνεις κι εσύ τα δικά σου. 🙂

 • Avatar
  nikolas

  Μάλλον έχεις μπερδέψει την δημοφιλία με την επισκεψιμότητα. Το να δέχεσαι επισκέπτες από την google η οποίοι απλά βλέπουν και φεύγουν δεν σημαίνει ότι είσαι και δημοφιλής. Το Bounce Rate το ξέρεις; Πόσο είναι; 99%; Τον χρόνο παραμονής τον ξέρεις; Τα σχόλια τα έχεις ακουστά; Τα μόνα σχόλια που παρατηρώ είναι όταν έχεις δυο προσκλήσεις ή κάτι παρόμοιο. Μου μάθατε όλοι «το καλύτερο ελληνικό blog», «το #1 νεανικο blog» κλπ. Έλεος πια (Το pestaola είναι το #1 νεανικο blog ή μηπως το έχεις αλλάξει κατηγορία;)

 • Avatar
  Your Man

  Φίλε Νικόλα,

  Σύμφωνα με όσες διαφημιστικές εταιρίες έχουμε μιλήσει, μας λένε ότι η επισκεψιμότητά μας είναι μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλον έχουν δει. Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και η Alexa.

  Εξαιρούνται βέβαια blogs τύπου troktiko και press-mme τα οποία δεν θα έλεγα ότι είναι νεανικά (ούτε θα έλεγα ότι είναι blogs, απλά χρησιμοποιούν πλατφόρμα που χρησιμοποιούν και τα άλλα blogs).

  Δε μετράω ούτε το δημοφιλέστατο pestaola το οποίο φυσικά παραμένει το #1 blog.

  Γιατί, είχες κάποιο άλλο blog στο μυαλό σου για #1;

 • Avatar
  nikolas

  «To #1 νεανικό blog» από που βγήκε;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!