Χαμηλή η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα

Το σχετικό άρθρο προέρχεται από το kathimerini.gr και έχει ως εξής: «Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρας μας βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ, ενώ μόλις επτά στους εκατό κατοίκους έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ με ευρυζωνική ταχύτητα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ».

Οι πρώτες χώρες όσον αφορά στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας είναι η Δανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Ισλανδία, έχοντας περισσότερους από 29 συνδρομητές ευρυζωνικών υπηρεσιών για κάθε 100 κατοίκους. Αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις, βρίσκονται Πολωνία, Ελλάδα, Σλοβακία, Τουρκία και Μεξικό, με τη χώρα μας να έχει μόλις 7,1 συνδρομητές που απολαμβάνουν ευρυζωνικές υπηρεσίες ανά εκατό κατοίκους!

Ας ελπίσουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες!
Αναλυτικά στοιχεία και ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.

3 Σχόλια
 • Avatar
  editor

  Εχθές έλαβα δελτίο τύπου της EETT με τίτλο «Aύξηση της Ευρυζωνικής Διείσδυσης στην Ελλάδα». http://www.techblog.gr/internet/eett-broadband-high/

 • Avatar
  John Karakatsanis

  Όντως, οι τιμές πέφτουν και βγαίνουν συνέχεια νέες προσφορές, αλλά τι να το κάνεις όταν οι καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση φτάνουν τους 5, 6, ακόμα και 7 μήνες και βάλε;

 • Avatar
  tasosvel

  Ε ναί αν θέλουν τρείς μήνες οι εναλλακτικοί να σου κάνουν σύνδεση εννοήται οτι δεν θα πάμε μπροστά. Πάντως οι τιμές έχουν πέσει αρκετά σε σχέση με μερικά χρόνια πρίν και πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή γίνει καλύτερη και η εξυπηρέτηση πελατών πολύς κόσμος θα προχωρήσει στο να βάλει dsl !!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα