Υπουργείο Παιδείας: Νέο Site με Μόλις 150 Ευρώ!

Υπουργείο Παιδείας, Νέο Site με 150 Ευρώ

Επιτέλους φαίνεται ότι μπαίνει μια τάξη όσον αφορά το οικονομικό μέρος των site των υπουργείων και δημόσιων φορέων/οργανισμών γενικότερα, τα οποία μέχρι τώρα κόστιζαν μία μεγάλη περιουσία στους φορολογούμενους, με την σπατάλη χρημάτων στην κατασκευή sites να είναι ανεξέλεγκτη!

Το site του υπουργείου Παιδείας μετά από εννιά χρόνια λειτουργία ανανεώθηκε πλήρως, αλλάζοντας και domain name. Έτσι από εκεί που το ξέραμε ως www.ypepth.gr, πλέον θα το επισκεπτόμαστε στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr!

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου, το έργο υλοποιήθηκε με εσωτερική παραγωγή από στελέχη της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπουργείου. Η χρονική διάρκεια του έργου ήταν 3 μήνες, η υλοποίηση έγινε με χρήση ανοιχτού λογισμικού και η συνολική δαπάνη του δημοσίου ήταν 150 Ευρώ.

Στην ομάδα έργου συμμετείχαν οι Σωτήρης Μεϊντάνης, Χαράλαμπος Γιαννακός, Γιώργος Καλέμης, Βάσω Ηλιάδου, Αντώνης Ρούσσος, Εύη Γιούρα, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Θεουλάκη και συνέδραμαν όλες οι διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου.

Πέρα από την επίσημη ροή ειδήσεων του Υπουργείου, λειτουργούν ήδη εφαρμογές αναζήτησης δημοσίων δεδομένων όπως θέματα και βαθμολογίες Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατάλογος μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα, βάσεις εισακτέων 2000-2009, σχολικές Μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία υπηρεσία ροής πολυμεσικού περιεχομένου από τις εργασίες της Βουλής πάνω σε θέματα του Υπουργείου.

Τέλος, στους άμεσους στόχους του Υπουργείου με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση του νέου Δικτυακού του τόπου περιλαμβάνονται: η αναλυτική παρουσίαση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, η  πλήρης εναρμόνιση με τα πρότυπα πρόσβασης σε ανθρώπους με αναπηρία, η ολοκλήρωση της αγγλικής έκδοσης, καθώς και η σταδιακή ηλεκτρονικοποίηση βασικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών.

12 Σχόλια
 • Avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

 • Avatar
  JohnKarak

  Ακόμα και για τέτοια μικρά θέματα καλύτερα να στέλνεις στην “Επικοινωνία”. Ελέγχω τα σχόλια για διπλές-τριπλές συμμετοχές και μέσα στην ημέρα θα ανέβει σε νέο post το βίντεο με την κλήρωση.

 • Avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Όσον αναφορά τον διαγωνισμό, ξέρουμε τι ώρα θα μάθουμε τους τυχερούς; (δεν θέλω να γεμίζω με off-topics τα posts, αλλά το θεώρησα κάτι πολύ “μικρό” για να απευθυνθώ στην “Επικοινωνία”)

 • Avatar
  JohnKarak

  Δημήτρη προφανώς το σχόλιό σου αφορά στον διαγωνισμό για τα δύο κινητά LG που κληρώνουμε. Θα ήθελα να σε ενημερώσω ωστόσο ότι η προθεσμία υποβολής συμμετοχών έληξε χιες στις 23:59.

 • Avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 • Avatar
  Yiannis

  Πολύ καλό το web site.

  Παρόλα αυτά και 5.000 Ευρώ να μου λέγανε ότι κόστησε το web site του Υπουργείου Παιδείας, είναι απόλυτα λογικό και αποδεκτό.

  Μην πηγαίνουμε στα άκρα, από τα 970.000 Ευρώ που έχουν ακουστεί για άλλες αντίστοιχες εργασίες, στα 150 Ευρώ…!

  Απλά, αυτό που συνέβη (και θα συμβαίνει συχνά από εδώ και εμπρός γιατί δεν μας παίρνει), είναι ότι κάποιοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους πόρους που ήδη υπάρχουν (βλέπε προσωπικό, υλικό, τεχνογνωσία) αντί να χρησιμοποιήσουν εξωτερικούς συνεργάτες.

  Όσον αφορά το κόστος των 150 Ευρώ, αυτά είναι για κατανάλωση από τις μάζες…

  Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν….

 • Avatar
  boboss

  σκεψου του και έτσι
  8 άτομα * 1000 (min ) μισθό το μήνα =8,000 ευρώ
  8.000*3 μήνες που τους πήρε να το φτιάξουν = 24,000 ευρω
  Αυτό προσπαθούν να πούν τα παιδιά παραπάνω.
  Οκ προφανώς είναι καλύτερο απο μερικα εκατομήρια ευρώ άλλων δημοσίων ιστοσελίδων αλλα δεν είναι 150 ευρώ.Βεβαια αν δεν γινόταν το site αυτο τα 24000 ευρώ πάλι θα τα πέρναν χωρίς να κάνουν κάτι.
  Οπότε καλό το deal.

 • Avatar
  Stavros

  πιες εργατοώρες ?? των δημοσίων υπαλλήλων ? ε μην τρελαθούμε τώρα..
  γιαυτό τους προσλαβαμε και όχι για να παίρνουν τα έργα “εργολάβοι”

 • Avatar
  shape

  Joomla είναι το αναφέρει στον κώδικα:

 • Avatar
  Spiros Papakostas

  Η πραγματική δαπάνη είναι οι εργατοώρες, όχι τα 150, μην τρελαθούμε….. και πάμε και στο άλλο άκρο και τα παρουσιάζουμε όλα τζάμπα.

 • Avatar
  JohnKarak

  Ναι, απ΄ότι είδα τώρα σε Joomla! είναι.

 • Avatar
  George Chatzimanolis

  Καιρός ήταν! Ωραίο είναι. Αν δεν κάνω λάθος είναι σε Joomla.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα