Τρελά κέρδη για την Apple [ρεκόρ]

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2010 που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2010 ανακοίνωσε η Apple, τα οποία όπως θα δείτε παρακάτω ήταν πολύ παραπάνω από απλά “θετικά”!

Η εταιρία κατέγραψε έσοδα 13.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό τριμηνιαίο κέρδος 3.07 δισεκατομμύριων δολαρίων ή 3.33 δολάρια ανά μετοχή. Τα αντίστοιχα αποτελέσματα του περσινού δεύτερου τριμήνου ήταν έσοδα 9.08 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό κέρδος τριμήνου 1.62 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1.79 δολάρια ανά μετοχή. Το μικτό περιθώριο κέρδους ήταν 41.7 % υψηλότερο, σε σχέση με το 39.9%  του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Οι διεθνείς πωλήσεις αποτέλεσαν το 58% των εσόδων του τριμήνου.

Η Apple πούλησε 2.94 εκατομμύρια υπολογιστές Macintosh κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου παρουσιάζοντας άνοδο 33%  σε τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επίσης, πούλησε 8.75 εκατομμύρια iPhone,  σημειώνοντας άνοδο 131%  σε τεμάχια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και 10.89 εκατομμύρια iPod , το οποίο αντιπροσωπεύει 1% πτώση σε τεμάχια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.