Τραπεζικά και Ασφαλιστικά προϊόντα για της ζημιωθείσες επιχειρήσεις

Οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προσφέρουν νέα προϊόντα χρηματοδότησης.

Από τη μια μεριά η Attica Bank θα προβαίνει μετά από σχετική αίτηση σε αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων έως 12 μήνες, ενώ υποστηρίζει τις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση ζημιών ακινήτων και εξοπλισμού και την προμήθεια εμπορευμάτων, μέσω χορήγησης δανείου με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες.

Εκτός από την Attica Bank και η Eurobank διαθέτει νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων, με δυνατότητα έναρξης αποπληρωμής μετά από 6 ή 12 μήνες Επίσης, μειώνει έως 1% το επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων και ενεργοποιεί τις υπηρεσίες της Eurolife Ασφαλιστικής, θυγατρικής του Ομίλου, για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Μέτρα για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ανακοίνωσε και η Εθνική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, θα προβαίνει σε αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων έως 12 μήνες, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τις ζημιωθείσες επιχειρήσεις για την αποκατάσταση ζημιών ακινήτων και εξοπλισμού και την προμήθεια εμπορευμάτων μέσω χορήγησης δανείου με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, έχοντας ως κύριο σκοπό την καταβολή των αποζημιώσεων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και τη χορήγηση χρημάτων με ευνοϊκότερους όρους.

Τέλος, η AIG Greece έθεσε σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή 24ωρης εξυπηρέτησης για Αναγγελία Ζημίας (210 8127742), ενώ ενίσχυσε με πρόσθετο προσωπικό τα τμήματα Αποζημιώσεων και συνέστησε κλιμάκιο ανώτερων στελεχών, το οποίο βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα, με σκοπό τον συντονισμό την καταγραφή και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

[photo by tom.tziros]

5 Σχόλια
 • Avatar
  Τάσος Βελιάδης

  Εννοέιται πως δεν είναι δελτίο τύπου, σκέφτηκα να γράψω αυτό το post γιατί πραγματικά ίσως κάποιοι ψάχνουν να βρούν γρήγορο τρόπο να ξαναφτιάξουν τα μαγαζιά τους για να ανοίξουν πριν τα Χριστούγεννα, γιατί αν περιμένουν από το κράτος δεν τους βλέπω να ανοίγουν σύντομα.

  @Dimitris Stergiou !έχεις απόλυτο δίκιο,επειδή κι εγώ δούλευα σε ένα κατάστημα στο κέντρο ξέρω οτικάποιες επιχειρήσεις περίμεναν να έρθουν τα Χριστούγεννα για να βγεί ο κόσμος να ψωνίσει.

 • Avatar
  Dimitrios Stergiou

  Πιστεύει κανείς ότι τα καμμένα θα είναι έτοιμα πριν τα Χριστούγεννα;

  Γιατί αν δεν είναι, χλωμούς τους βλέπω να ξεχρεώνουν το δάνειο με την πίκρα που επικρατεί στην αγορά…

 • Avatar
  nikos

  Πάντως δεν μου φαίνεται για άποψη.

 • Avatar
  Γιάννης Καρακατσάνης

  nikos, Το post στο οποίο άφησες σχόλιο σου φαίνεται για δελτίο τύπου;

 • Avatar
  nikos

  Τώρα εσύ έχεις blog επειδή αναμεταδίδεις δελτία τύπου;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα