Το MindBlog.gr ανέστειλε τη λειτουργία του

Το MindBlog.gr, ένας από τους αγαπημένους μου blog aggregators, ανέστειλε τη λειτουργία του. Το τελευταίο διάστημα φαινόταν ότι το mindblog δεν περνούσε και την καλύτερη φάση του και τελικά ο Γιάννης με ένα post ανακοίνωσε το κλείσιμό του.

Οι βασικότεροι λόγοι που αναφέρονται για το κλείσιμο του mindblog.gr είναι ότι αρχικά αυτό έγινε μεγαλύτερο από ότι περίμεναν οι δημιουργοί του, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτεί περισσότερο χρόνο κλπ. Χρόνο επίσης απαιτούσε και η επιλογή των blogs, η προσθήκη νέων και η αφαίρεση των ανενεργών, ενώ προέκυψαν και τεχνικές δυσκολίες σε προγραμματιστικό επίπεδο.

Στήριξα σχεδόν από το ξεκίνημά του το mindblog.gr (υπάρχει ακόμα στα links δεξιά) και το επισκεπτόμουν σχεδόν καθημερινά, είτε για να ανιχνεύσω νέα ποιοτικά blog, είτε για να διαβάσω τα άρθρα που δημοσιεύονταν εκεί. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ελληνικών blogs  (το sync αυτή τη στιγμή έχει καταχωρημένα 27339 blogs) τόσο επιτακτικότερη γίνεται η ανάγκη για δημιουργία υπηρεσιών που θα αναλαμβάνουν να διαχωρίζουν τα blog με βάση ας πούμε το θέμα που πραγματεύονται, πχ αθλητικά, ειδησεογραφικά, κοινωνικά, τεχνολογικά.

Βέβαια σε τέτοιες προσπάθειες υπάρχει πάντα και ο «πόλεμος» του στυλ με ποια κριτήρια θα καταχωρηθούν κάποια blogs και με ποια κριτήρια θα μείνουν κάποια απ΄ έξω και γιατί κλπ, κάτι το οποίο συνέβη σε ένα βαθμό και στο mindblog.

Μην ξεχάσω να προσθέσω ότι μου άρεσε πολύ και το design και το στήσιμο του mindblog και ειλικρινά είναι ένας aggregator που θα μου λείψει. Όπως γράφει ο Γιάννης, μπορεί το mindblog στη μορφή που το ξέραμε να αποτελεί παρελθόν, όμως το domain name παραμένει και συζητιέται το μέλλον του με άτομα που θα μπορούσαν να το αναλάβουν και να το εξελίξουν.

4 Σχόλια
 • Παράθεμα: Ανώνυμος
 • Avatar
  magica

  🙁
  porcupine θέλω να πιστεύω πως θα κάνεις κάποιο επόμενο βήμα στη συνέχεια

 • Avatar
  porcupine

  Φίλε Γιάννη και istor σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια.

  Ό,τι συμβαίνει είναι για καλό – το πιστεύω αυτό. Όσο για τους πόλεμους, κανένα πρόβλημα. Χωρίς εχθρούς δε ζούμε και το MindBlog ήταν μια χαρά ευκαιρία, εξαιτίας του τρόπου που λειτουργούσε, να μπει στο στόχαστρο. Κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση του…

  Και πάλι ευχαριστώ 🙂

 • Avatar
  John Karakatsanis

  @ istor: Εύχομαι αυτό το κλείσιμο να είναι η αφορμή για ένα πιο δυνατό άνοιγμα του mindblog.gr στο μέλλον.

 • Avatar
  istor

  Πάει και το mindblog! κρίμα…ελπίζω κάτι νέο να βγει τουλάχιστον από εκεί. Έκαναν πολύ καλή δουλειά το παιδιά!

  Πρόκειται για το τέloς μιας εποχής;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα