XBLOG logo @2x

Το Νησί: Δείτε το στο ίντερνετ!

Μία από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές φέτος το χειμώνα είναι “Το Νησί”, που δημιούργησε ντόρο αρκετά πριν αρχίσει η προβολή των επεισοδίων μέσα από το κανάλι Mega. Αν κρίνω από τα status updates φίλων στο Facebook (γυναικών κυρίως), η σειρά πρέπει να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Η τηλεοπτική αυτή σειρά έχει σαν αντικείμενό της την ζωή των ανθρώπων στην Σπιναλόγκα, ένα μικρό νησί απέναντι από την Κρήτη, ενώ όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο της Vikctoria Hilsop “The Island”, θα καταλάβετε ότι η σειρά είναι η μεταφορά του βιβλίου αυτού στην τηλεόραση.

Στα επεισόδια της σειράς μάλιστα θα δούμε την ιστορία να εκτυλίσσεται από το 1939 μέχρι τις μέρες μας.

Προσωπικά βλέπω ελάχιστη έως καθόλου τηλεόραση, όπως έχω γράψει αρκετές φορές σε θέματα εδώ στο xblog.gr σχετικά με internet και media. Κάτι ενδιαφέρον όσον αφορά “Το Νησί”, είναι ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επεισόδια και μέσω ίντερνετ, στο επίσημο site της σειράς.

Το κάθε επεισόδιο ανεβαίνει στο site της σειράς λίγο μετά την προβολή του, οπότε και μπορείτε να το παρακολουθήσετε.

Έτσι δεν χρειάζεται να στήνεστε μπροστά στην τηλεόραση την ώρα προβολής του κάθε επεισοδίου και να χάνετε για παράδειγμα μία ωραία βόλτα ή κάτι άλλο που έχετε να κάνετε.

Σχετικά με τη σειρά “Το Νησί”

Το Νησί είναι ένας ύμνος στη ζωή και στη δύναμη του ανθρώπου. Μια ιστορία που μας ταξιδεύει στα όμορφα αλλά και άγρια τοπία της Κρήτης καθώς και στις συναρπαστικές ζωές των ανθρώπων της από το 1939 ως τις μέρες μας. Το Νησί μας αφηγείται μια ιστορία για το μεγαλείο του ανθρώπου που καταφέρνει ακόμα κι όταν η μοίρα δείχνει το πιο ανελέητο πρόσωπό της να βρει τη δύναμη που χρειάζεται για να αγαπήσει, να ονειρευτεί, να ζήσει…

Απέναντι από την Πλάκα, ένα όμορφο χωριό της Κρήτης, δεσπόζει η Σπιναλόγκα, το νησί με το παλιό ενετικό φρούριο, το νησί που για δεκαετίες ήταν ο υποχρεωτικός τόπος εξορίας των λεπρών.

Η νεαρή Αλέξις, αναζητώντας τις ρίζες της, θα κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν και θα βουτήξει στις συγκλονιστικές ιστορίες 3 γενεών σπουδαίων γυναικών της οικογένειάς της. Της οικογένειας Πετράκη που σημαδεύτηκε από την αρρώστια αλλά και τα έντονα πάθη…

Μέσα από τις αφηγήσεις της ηλικιωμένης Φωτεινής, η Αλέξις θα μάθει την ιστορία της προγιαγιάς Ελένης, της δυνατής και δοτικής δασκάλας της Πλάκας αλλά και των κοριτσιών της, της γλυκειάς, ευαίσθητης Μαρίας και της όμορφης και φιλόδοξης Άννας. Και γύρω απ΄αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες, κάποιοι άνδρες ξεχωριστοί, γενναίοι, δυνατοί, γεμάτοι ορμή και πάθος. Άνδρες που με την παρουσία τους σημάδεψαν τις ζωές τους φέρνοντας τον έρωτα, την αγάπη, την παρηγοριά, τον χαμό ή την λύτρωση. Ο δυνατός Γιώργης, ο άτυχος Ανδρέας, ο άστατος Μανόλης, ο ατίθασος Αντώνης, ο αποφασιστικός Παπαδημητρίου, ο αφοσιωμένος γιατρός Κυρίτσης.

Και οι άνθρωποι του Νησιού, αυτοί που παρά την αρρώστια και την απειλή του θανάτου δεν παραιτήθηκαν από το δικαίωμα στη ζωή και συνέχισαν να αγωνίζονται, να ονειρεύονται και να αγαπούν…

Μέσα από αυτό το μακρύ ταξίδι στο παρελθόν,η Αλέξις θα καταλήξει να καταλάβει βαθύτερα τη μητέρα της, την εσωστρεφή και μυστικοπαθή Σοφία που ποτέ δε συμβιβάστηκε με τα μυστικά της οικογένειάς της κι έφτιαξε τη ζωή της μακριά από τον τόπο που της προξένησε τόσο πόνο.

Μια ιστορία που μας διδάσκει πώς να αγαπάμε, να συμπάσχουμε και ν’ αγκαλιάζουμε όσους εύκολα ο φόβος, η αρρώστια και οι κοινωνία στιγματίζει.

Το Νησί, στην άγνοια και τον στιγματισμό αντιπαραθέτει τη γνώση, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και μας θυμίζει ότι οι «Σπιναλόγκες» χτίζονται με το φόβο και καταρρέουν με τη γενναιότητα και την αγάπη…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.