Το μεσημέρι τα μηχανάκια κατέβαιναν την Αλεξάνδρας από το πεζοδρόμιο!

Σήμερα το μεσημέρι κατέβαινα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με το τρόλλεϋ. Η κίνηση ομολογώ ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ουρές ατελείωτες, μποτιλιάρισμα, σταμάτα-ξεκίνα συνέχεια κλπ.. Βέβαια με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ευτυχώς οι μετακινήσεις λόγω της λεωφορειολωρίδας γίνονται πιο γρήγορα, όταν βέβαια οι λεωφορειολωρίδες δεν παραβιάζονται, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Σε κάποια φάση λοιπόν, μετά τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, άρχισα να βλέπω μηχανάκια να καβαλάνε το πεζοδρόμιο και για να αποφύγουν την κίνηση, να κατεβαίνουν όλη την Αλεξάνδρας από το πεζοδρόμιο! Το έκανε ένας, το είδαν και αρκετοί άλλοι και είπαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του! Κάποιοι κινούνταν με αρκετά γρήγορα στο πεζοδρόμιο, αδιαφορώντας για τους πεζούς, όμως ευτυχώς υπήρχαν και άλλοι που πήγαιναν πιο σιγά, τσεκάροντας παράλληλα μήπως υπήρχε κάποιο μπλόκο της τροχαίας πιο κάτω και φάνε καμιά κλησούλα μεσημεριάτικα..

Φυσικά εγώ μέσα από το τρόλλεϋ, κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, είδα και τροχονόμους σε ορισμένες διασταυρώσεις, αλλά και ζητάδες κλπ να κινούνται στην κάθοδο της Αλεξάνδρας και αναρωτιέμαι κανενός το μάτι δεν είδε τα μηχανάκια στο πεζοδρόμιο; Και εκνευρίζομαι γιατί, ειδικά στην Αλεξάνδρας, βλέπω συνέχεια μπλόκα δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου να γράφουν όσους μπαίνουν παράνομα στη λεωφορειολωρίδα, μόνο αυτό. Για άλλες παραβάσεις δε κοιτάει κανείς; Όπως πχ ότι μπροστά στα μάτια τροχονόμων αρκετοί παραβιάζουν ερυθρό σηματοδότη κλπ..

Μου τη δίνει τα πρωινά που βλέπω τροχονόμους στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Κηφισίας και στα γύρω τετράγωνα, οι οποίοι τοποθετούνται εκεί όχι για να ρυθμίσουν την αυξημένη ροή των αυτοκινήτων εκείνες τις ώρες, αλλά για να ανοίξουν δρόμο όταν περνάει κάνας υπουργός, βουλευτής κλπ.. Και μετά καβαλάνε τις μηχανές τους και φεύγουν.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

2 Απαντήσεις

  1. @ Urfuslaag: Δεν είμαι αυστήρός με τα μηχανάκια, αλλά με την ανυπαρξία της τροχαίας. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του post να είχε να κάνει με τα μηχανάκια, αλλά έγραψα και για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και από αυτοκίνητα (δεν σημείωσα ακριβώς αυτοκίνητα, αλλά αυτό εννοούσα).

    Τώρα αυτό με τα μηχανάκια και τη ζεστή πίτσα λίγο άσχετο μου φάνηκε. Μπορούν να κινούνται και χωρίς να διακινδυεύουν τη ζωή τους και πάλι να έχω ζεστή πίτσα, ας την έχω 5-10 λεπτά αργότερα, αλλά με το να καβαλάνε 10-10 τα πεζοδρόμια τότε διακινδυνεύεται και η ζωή δεκάδων περαστικών..

    Anyway, δεν έχω πρόβλημα με τις μηχανές ή τα αυτοκίνητα γενικά, απλά μου τη σπάει όλο αυτό που επικρατεί στην Ελλάδα, ότι κανένας δε σέβεται τον ΚΟΚ και τη νομοθεσία, ενώ στο εξωτερικό (πχ Γερμανία, Ιταλία κλπ) τηρούνται οι κανόνες κατά γράμμα και ούτε καν κορνάρισμα δεν ακούς.

  2. Γιάννη η οδήγηση μηχανής σε (αυτή) τη πόλη είναι κοινωνική υποχρέωση. Μην είσαι αυστηρός με τα μηχανάκια που διακυνδινεύουν τη ζωή τους για να έχεις εσυ στο σπιτι σου ζεστη πίτσα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.