Το Βήμα, Στροφή στο ίντερνετ μετά το τέλος της καθημερινής έκδοσης

Το Βήμα online

Είναι πλέον γνωστό ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας “Το Βήμα” σταμάτησε χθες, συνεχίζεται η έκδοση της κυριακάτικης εφημερίδας, ενώ πλέον το βάρος πέφτει στο ίντερνετ, με τον ΔΟΛ να ανακοινώνει ότι τον Ιανουάριο του 2011 θα ανοίξει τις πύλες της μία εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα.

Όπως διάβασα στο σχετικό άρθρο στο tovima.gr, η έντυπη έκδοση του ΒΗΜΑτος την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου πούλησε μόλις 8.000 φύλλα, ενώ περισσότεροι από 82.000 αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση. Αυτό και μόνο λέει πολλά.

Οι πωλήσεις των εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά) κατρακυλούν συνεχώς, το ίντερνετ ανεβαίνει, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται σε αυτό, όλο και περισσότερος κόσμος πλέον έχει ως συνήθειά του όχι να πάει στο περίπτερο για να αγοράσει εφημερίδα ή περιοδικό, αλλά να ανοίγει καθημερινά τον υπολογιστή του και να σερφάρει.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας ή ότι δεν θα γίνουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στα εκδοτικά συγκροτήματα που ανέστειλαν ή που θα αναστείλουν την έκδοση εφημερίδων ή περιοδικών, ρίχνοντας το βάρος τους στο ίντερνετ (δεν είναι μόνο ο ΔΟΛ που ανέστειλε την έκδοση του ΒΗΜΑτος).

3 Σχόλια
 • Avatar
  xristos

  Δεν τους συμφέρει το συνδρομητικό μοντέλο γιατί θα την πατήσουν όπωςε την πάτησαν τόσες μεγάλες εφημερίες στην Αμερική. Θα χάσουν traffic.

  Πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να βγάλουν έσοδα…

 • Avatar
  JohnKarak

  Γιώργο φοβάμαι ότι για την ώρα κάποιες περικοπές στους μισθούς ή και κάποιες απολύσεις θα γίνουν. Ήδη από κάποια tweets που διάβασα χθες αν δε κάνω λάθος έχει ζητηθεί από τους εργαζομένους να δεχθούν άμεσα περικοπές 10% στο μισθό τους.

  Όσον αφορά την ηλεκτρονική έκδοση, λογικά το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου στο ανανεωμένο τους portal θα διατίθεται δωρεάν και ίσως κρατήσουν κάποιος μέρος του περιεχομένου που θα λειτουργήσει με συνδρομητικό μοντέλο.

 • Avatar
  George

  Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα πάει αυτό το εγχείρημα, ειδικά όσων αφορά τις θέσεις εργασίας. Επίσης θέλω να δω αν θα είναι δωρεάν ή αν θα υπάρχει κάποιο μοντέλο συνδρομής.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!