Τίτλοι τέλους για το LimeWire!

LimeWire τέλος!

Το LimeWire, το γνωστό peer-to-peer (p2p) file sharing πρόγραμμα, θα σταματήσει για πάντα την λειτουργία του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κλείνοντας ακόμη και το νόμιμο ηλεκτρονικό κατάστημα!

Πριν από λίγους μήνες είχε αναγκαστεί, λόγω δικαστικής απόφασης, να διακόψει την ελεύθερη διακίνηση αρχείων ανάμεσα στους χρήστες του.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο ένα δικαστήριο στην Νέα Υόρκη έκρινε ότι το LimeWire προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην δισκογραφική βιομηχανία και πρέπει να σταματήσει να επιτρέπει στους χρήστες να διακινούν αρχεία παράνομα.

Αυτό το σαββατοκύριακο όμως ανακοινώθηκε ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα σταματήσει η λειτουργία και του νόμιμου καταστήματος. Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, λόγω της δύσκολης νομικής κατάστασης που βρίσκονται δεν έχουν κανένα περιθώριο παρά να κλείσουν όλες τις υπηρεσίες.

Η υπόθεση όμως έχει μέλλον στα δικαστήρια τον Ιανουάριο, όπου θα γίνει ο υπολογισμός των ζημιών που προκάλεσε το LimeWire στην μουσική βιομηχανία. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι ζημιές αυτές να φτάνουν ακόμα και το 1 δις δολάρια, τα οποία θα πρέπει μετά να πληρώσει το Lime Group, η εταιρία δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το LimeWire.

2 Σχόλια
 • Avatar
  Costas Pilarinos

  Έχω την εντύπωση πως το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνει και το DC++.
  Και αν δεν κάνω λάθος είναι από τα καλύτερα στο είδος του..! 🙂

 • Avatar
  Theo

  Μάλιστα.. Γνωρίζει κάποιος εαν υπάρχουν άλλα p2p applications τέτοιας φύσης? Δηλάδή κλασσικού διαμοιρασμού αρχείων και όχι torrent..?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα