Τέλος τα δωρεάν netbook για τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου

Πέρυσι τέτοιες μέρες οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου με την εγγραφή τους στο σχολείο έπαιρναν και ένα κουπόνι 450 ευρώ για να αγοράσουν ένα netbook. Φέτος οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου δεν θα πάρουν το netbook τους, αφού η συγκεκριμένη δράση σταμάτησε από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο περικοπών!

Αντί να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά, πάμε πολλά πίσω…

Και το καλύτερο (ή χειρότερο μάλλον) είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε να μην χορηγηθεί φέτος το δωρεάν netbook στους μαθητές της Α΄Γυμνασίου…

Σύμφωνα με τα όσα διάβασα στο portal του ANT1, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε ότι οι 150 χιλιάδες υπολογιστές που δόθηκαν πέρυσι, δεν χρησιμοποιούνταν για το μάθημα, αλλά οι μαθητές τους έπαιρναν στο σπίτι και έπαιζαν παιχνίδια.

Δηλαδή, η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναφέρει το “πρόβλημα” που εντοπίστηκε από την χορηγία των netbook στους μαθητές, δεν φαίνεται όμως διατεθειμένη να δουλέψει για την επίλυση αυτού.

Άραγε ασχολήθηκαν καθόλου στο υπουργείο με το να επιμορφώσουν τους δασκάλους προκειμένου να είναι έτοιμοι και σχετικά καταρτισμένοι για να κάνουν μάθημα στην τάξη με τη χρήση των φορητών υπολογιστών που δόθηκαν στους μαθητές;

Γιατί, αν όχι, λογικό είναι οι μαθητές να το ρίξουν στο παιχνίδι με τα netbook, τη στιγμή ειδικά που αρκετοί γονείς δε γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τη χρήση των υπολογιστών.

Καλό είναι να εντοπίζονται οι αδυναμίες και τα προβλήματα στις όποιες κυβερνητικές δράσεις, όμως οι κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί αλλά και οι υφιστάμενοί τους, δεν βρίσκονται στις θέσεις αυτές μόνο για να εντοπίζουν τα προβλήματα, αλλά και για να προτείνουν και να υλοποιούν τις λύσεις των προβλημάτων αυτών!

Διαβάστε επίσης για το θέμα:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

11 Απαντήσεις

  1. Ρε παιδια δεν ειναι καθολου δηκαιο..προπερσι πιρανε,φετος εμεις δεν πηραμε.ηλιθιοι κομπλεξικοι του υπουργειου,μας χωριζετε σε χαζους και μη?

  2. Δεν φταίει κανένας άλλος γι αυτή την κατάσταση, παρά μόνο εμείς που τους εκλέγουμε εναλλάξ, για να μας κοροϊδεύουν εσαεί. Πληρώνουμε φόρους και με το παραπάνω μάλιστα. Πού είναι η δωρεάν παιδεία μας; πού είναι τα πρότυπα σχολεία μας;

  3. Κι εμένα κόρη μου πάει φέτος α γυμνασίου και ήταν μέσα στην τρελή χαρά που θα έπαιρνε το netbook μέχρι που μάθαμε τα κακά μαντάτα. Δυστυχώς κάποιοι που τους ψηφίζουμε για να κάνουν καλό στον τόπο μας αποφάσισαν να πληρώσει την κρίση και η παιδεία.

  4. eimai pl stenaxoremeni ti nea paideia einai ayth???? ti neo koma .. eimai 12 sta 13 kai xalia gia tin oikonomiki katastasi tis xoras mas. mas fagate ta leyta kai tora mas zitate kai ta resta 🙁

  5. Καλά έκαναν και έπαιζαν παιχνίδια… με τα δικά μας λεφτά που πληρώνουμε στους φόρους τα πήραν και όχι δωρεάν. Στο κάτω κάτω της γραφής παιδιά είναι και είναι στην φύση τους να παίζουν, αλλά και μέσα από τα παιχνίδια μαθαίνουν πως να χειρίζονται έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αφού στα σχολεία δεν μαθαίνουν τίποτα ουσιαστικό για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

  6. να παίζουν παιχνίδια ναι, αλλά όχι να παίζουν παιχνίδια και να μην διαβάζουν. υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. γιατί δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που γινόταν αυτό. και εγώ είμαι υπέρ των λαπτοπ στα σχολειά, αλλά τα αρνητικά αυτή την στιγμή νομίζω ότι είναι περισσότερα από τα θετικά.

  7. εγώ διαφωνώ με την απαράδεκτη κίνηση αυτή.Η στείρα εκπαίδευση οδηγεί στον σκοταδισμό.Τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να παίζουν παιχνίδια,θα ήταν απαράδεκτο να τους τα στερούσαμε.

  8. βασικά οι καθηγητές δάσκαλοι υποτίθεται ότι είχαν επιμορφωθεί στους υπολογιστές και είχαν δώσει και εξετάσεις πριν από λίγα χρόνια. νομίζω ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν υποχρεωτικό για όλους. αλλά επειδή είμαστε ελλάδα, στις εξετάσεις εννοείτε ότι επιτρέπονταν η αντιγραφή. πήγαιναν καθηγητές/δάσκαλοι να δώσου εξετάσεις και έπαιρναν τηλέφωνο γνωστούς τους για να τους ρωτήσουν πως να κάνουν bold ένα κείμενο στο word. σε κάποιες περιπτώσεις έστελναν και άλλα άτομα στην θέση τους. και όλα αυτά γιατί όποιος περνούσε τις εξετάσεις έπαιρνε ένα ποσό (600-700) ευρώ για να αγοράσει υπολογιστή για το σπίτι του.

  9. Τότε προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνουν εκεί στο υπουργείο Παιδείας θα ήταν να ανακοινώσουν επιμόρφωση των δασκάλων σχετικά με τη χρήση των υπολογιστών στο μάθημα και παράλληλα είτε να συνέχιζαν τη χορήγηση των netbook και φέτος, είτε να προχωρούσαν σε προσωρινή αναστολή και συνέχιση της δράσης του χρόνου.

  10. το πρόβλημα που τόνισε η κα. Χριστοφιλοπούλου ισχύει. αρκετοί μαθητές που πήραν το laptop στο σπίτι τους αντί να διαβάζουν έμπαιναν στο facebook ή έπαιζαν παιχνίδια. αλλά και οι μισοί καθηγητές δεν ξέρουν πως να ανοίγουν ένα pc καν. η κίνηση γενικότερα έγινε βιαστικά χωρίς να ληφθούν υπόψη κάποιοι σημαντικοί παράμετροι.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.