Στράτευση στα 18 ?!?!

Καλά δε πάμε καλά, καθόλου καλά.. Άκου λέει υποχρεωτική στράτευση στα 18; Από εκεί που προεκλογικά ο Κωστάκης έλεγε ότι θα μειώσει τη θητεία στους 6 μήνες, τώρα μας κοπανάνε ότι θα γίνει η στράτευση υποχρεωτική στα 18!

ΟΚ, κατανοώ ότι το να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους 6 μήνες είναι πάρα πολύ δύσκολο, αφού με δεδομένο ότι οι αναβολές που δίνονται είναι πάρα πολλές, συν τους λουφαδόρους κλπ, εάν γίνει κάτι τέτοιο θα αποδυναμωθούν εντελώς πολλές μονάδες.. Αλλά, αφού Κωστάκη ήξερες ότι δε μπορείς να πραγματοποιήσεις κάτι τέτοιο, γιατί το έλεγες προεκλογικά; Μόνο για να κερδίσουμε ψήφους ε;

Όπως θα καταλάβατε είμαι κάθετα αντίθετος στο να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18 ή έστω στα 19 χρόνια, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της χθεσινής Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Μπορεί να μην είμαι σωστός, αλλά όπως και να το κάνουμε δε μπορείς να αναγκάζεις τον άλλο να πάει φαντάρος στα 18 του.

Εγώ θα έλεγα καλύτερα να αλλάξουν αρκετά πράγματα πρώτα, να γίνει ο στρατός πιο «ανθρώπινος», να εκσυγχρονιστούν οι μονάδες, να μην έχουν ευνοϊκή μεταχείριση μόνο όσοι έχουν βύσμα και οι υπόλοιποι να τραβάνε όλο το λούκι και μετά ας σκεφτούν να κάνουν υποχρεωτική τη στράτευση στα 18.

5 Σχόλια
 • Avatar
  Promitheus

  Σκεφτείτε όλοι λογικότερα είναι πολλα τα πλεονεκτήματα της στράτευσης από τα 18 και για εσάς τους ίδιους εαν θέλει κάποιος μπορώ να μπω σε λεπτμέρειες. Τώρα τελείωσα με στρατό και πραγματικα μετανιώνω που δεν πήγα στα 18.

 • Avatar
  John Karakatsanis

  Ναι, αναβολή σου δίνουν για σπουδές, ίσως δίνουν και για κάποιους άλλους λόγους, δε το γνωρίζω.

  Απλά το βρίσκω λάθος να επιβάλεις στον άλλον πχ να μη σπουδάσει πρώτα, αλλά να πάει στρατό, όπως και να χει αυτό πρέπει να είναι επιλογή του καθενός, έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον.

 • Avatar
  apostolos

  να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω : αν δεν σπουδάσεις και δεν πάρεις αναβολή λόγω σπουδών, σε τι ηλικία πας; Στα 18 και κάτι δεν πας ούτως ή άλλως; ή κάνω λάθος;

 • Avatar
  32μπιτος

  καμια….
  αλλα η στρατευση στα 18 δεν ειναι καθολου μα καθολου ασχημο concept

 • Avatar
  ΠΡΕΖΑ TV

  Ποια κυβερνηση θελει να εχει μορφωμενους πολιτες;;;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!