Σε δημοπρασία η Rolls Royce του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Από τον οίκο Bonhams στο Λονδίνο θα δημοπρατηθεί αύριο η Rolls Royce που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ερχόμενος από το Παρίσι το 1974 (μεταπολίτευση), ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βρήκε το πολυτελές αυτοκίνητο στο γκαράζ των ανακτόρων. Το αυτοκίνητο είχε παραγγελθεί το 1970 για να εξυπηρετήσει το δικτατορικό καθεστώς, η χρήση του όμως θεωρήθηκε προκλητική, έτσι έμεινε κλεισμένο στο γκαράζ.

Ο Καραμανλής προτίμησε τη Rolls Royce όχι μόνο για τις “επίσημες” μετακινήσεις του, αλλά και για την “ιδιωτική” του ζωή.

Πρόκειται για μία Rolls Royce, μοντέλο Silver Shadow, με ανεξάρτητη ανάρτηση, δισκόφρενα στους τέσσερις τροχούς, μεγάλο μεταξόνιο, κινητήρα V8 6.2 λίτρων, ενώ στο εσωτερικό της υπάρχουν μπλε δερμάτινα καθίσματα (δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες).

Με την εμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” διεκόπη και η χρήση της Rolls Royce, αφού έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αυτοκίνητα με αλεξίσφαιρα τζάμια για μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι, η αγαπημένη Rolls Royce του Κ. Καραμανλή έμεινε κλεισμένη στα γκαράζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά πέρασε στον ΟΔΔΥ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού), σε πλειστηριασμό του οποίου την απέκτησε εφοπλιστής.

Η τιμή εκκίνησης της λιμουζίνας είναι οι £ 100.000 – 150.000, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους του οίκου Bonhams υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Έλληνες για την απόκτηση του αυτοκινήτου.

4 Σχόλια
 • Avatar
  Δημήτρης Ξανθόπουλος

  Ναι για τον Καραμανλή ήταν ΟΚ γιατί είχε τη δημοκρατική εξουσιοδότηση, ενω η χούντα ήταν καταχραστική, αυθαίρετη και αντισυνταγματική και χρειαζόταν να μην είναι τουλάχιστον προκλητική στα μάτια του κόσμου…
  Στη δημοκρατία δε χρειάζονται επικοινωνιακά τρικ (σημείωση: δε μιλώ για τη σημέρινή κατ’όνομα δημοκρατία της τελευταίας 10ετίας)

 • Avatar
  ale3andro

  “…Το αυτοκίνητο είχε παραγγελθεί το 1970 για να εξυπηρετήσει το δικτατορικό καθεστώς, η χρήση του όμως θεωρήθηκε προκλητική, έτσι έμεινε κλεισμένο στο γκαράζ.
  Ο Καραμανλής προτίμησε τη Rolls Royce όχι μόνο για τις “επίσημες” μετακινήσεις του, αλλά και για την “ιδιωτική” του ζωή…”
  Για την χούντα θεωρήθηκε προκλητική αλλά για τον Καραμανλή ήταν οκ… Η ιστορία των δημοκρατικών ηγετών της Ελλάδας σε 6 γραμμές??

 • Avatar
  Κώστας Βλουτής

  Aυτοκίνητο με ιστορία. Ας πάει σε καλά χέρια.

 • Avatar
  PanosS

  Skeftomai na to paro, to mono pou skeftomai einai ta mple ka8ismata, paizei na ta allakso

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα