Πόσα παίρνουν οι τηλεστάρ και πόσα ΔΕΝ παίρνουν τα νέα παιδιά

Κατά καιρούς σκάνε σε περιοδικά, εφημερίδες και portals δημοσιεύματα σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που παίρνουν οι τηλε-αστέρες (παρουσιαστές, μεγαλο-δημοσιογράφοι, ηθοποιοί κλπ). Μιλάμε για πολλά λεφτά, πάρα πολλά λεφτά. Άλλη λέει παίρνει πάνω από 20.000 ευρώ για κάθε εκπομπή, άλλος αμοίβεται με 10.000 ευρώ, άλλος κονομάει πάνω από 1.000.000 ευρώ το χρόνο.

Το ξαναγράφω: Μιλάμε για πολλά λεφτά: Πίνουν σαμπάνια αντί για νερό, καπνίζουν πούρα Αβάνας αντί τσιγάρων Gauloises, οδηγούν υπερπολυτελή τζιπ χιλιάδων κυβικών, γευματίζουν σε γκουρμέ εστιατόρια, κάνουν διακοπές σε χλιδάτα ξενοδοχεία.

Όλοι αυτοί οι τηλεστάρ και τα “ονόματα” περιστοιχίζονται από διάφορους “συνεργάτες”. Άλλοι αμοίβονται με κανονικούς -όχι υπερβολικούς- μισθούς, υπάρχουν όμως και άτομα που δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή, δεν τους καλύπτουν ούτε τα μεταφορικά τους έξοδα. Στην πιάτσα αυτό το λένε “πρακτική”.

ΟΚ, λέει ο νέος, πάει να “μάθει τη δουλειά”. Ένας μήνας, δύο μήνες, τρεις μήνες… Τη μαθαίνει τη δουλειά… Περνάει 10ωρα και βάλε στο γραφείο. Στο μεταξύ “κιχ” για μισθό… Και όταν περάσουν 8 ή 10 μήνες και ζητήσει μισθό τότε ακούει ότι δε τον χρειάζονται πια και φεύγει. Απογοητευμένος. Και τη θέση του παίρνει ο επόμενος ή η επόμενη για “πρακτική”.

Δυστυχώς, ειδικά στο χώρο των media, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα μπλοκάκια δίνουν και παίρνουν, σε πολλές περιπτώσεις όμως οι αμοιβές είναι τόσο μικρές που αν έχεις να πληρώσεις και τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) τότε δε σου μένει τίποτα.

Παίζουν τέτοιες αμοιβές που, αν η κατάσταση δεν αντιστραφεί, σύντομα δε θα μιλάμε για τη γενιά των 700 ευρώ, αλλά για τη γενιά των 600 ή 500 ευρώ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

3 Απαντήσεις

 1. hello,
  i am not greek, but living in athens with my greek partner.

  i have one thing that i always really want to know and try to find answers.

  this is,
  how much salary the greeks take?
  i know it is depending on jobs.

  my partner is mechanical engineer his salary was 1300 euro (kathala, me ika) when he was 30 yrs. then another construction company [alcon[ he took 1600 euro (TEBE, ). now he is in another company with title of manager, he takes 3000 (without bonus ie, 3000 eurp X 12 times), TEBE, ) but he works 9to 22, monday to saturday.

  in my home country , the salary was about 3000 euro when i was 25 yrs working as nurse.

  =====

  my partner says that average salary in greece is around 1300 to 1500 (person aged 30-40ys).
  but i cannot believe it.
  i think that they are taking more.

  tell me how much they are taking??
  nurses, bank worker, engineer, saler, ,,,

  thanks

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.