Πρώτο Θέμα

Χθες αργά το βράδυ, γυρνώντας από Κολωνάκι όπου απολαύσαμε σαμπάνια φράουλα σε γνωστό bar restaurant, πήρα την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Είχα να τη διαβάσω από το Φλεβάρη, οπότε και ξεκίνησε να εκδίδεται. Τον Μάκη τον πάω τρελά και για τις τελευταίες του αποκαλύψεις με τον Ρεγκούζα κλπ του δίνω χίλια μπράβο.

Σήμερα αποκαλύπτει υπουργούς που «βόλεψαν» όλο τους το σόι στην κυριολεξία (γιους, ανιψιούς, ξαδέλφους, νύφες κλπ). Φυσικά δε περίμενα την εφημερίδα να μου τα πει, τα υποψιάζομαι και μόνος μου. Και φαντάζομαι και όλος ο κόσμος. Κατάλαβες; «Βολεύουν» οι υπουργάρες μας το γιο τους, την ανιψιά τους, την ξαδέλφη τους, τη νύφη τους, την αδελφή τους κλπ και ψάχνε εσύ μαλάκα να βρεις δουλειά τρέχοντας από συνέντευξη σε συνέντευξη!

Και αυτό δε νομίζω ότι συμβαίνει μόνο με τη ΝΔ. Και ΠΑΣΟΚ να είχαμε, αλλά και οποιοδήποτε άλλο κόμμα πάλι τα ίδια πιστεύω θα γίνονταν. Αλλωστε αυτό δε γίνεται μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά συμβαίνει και στον ιδιωτικό. Φυσικά πρέπει να έχεις προσόντα για κάποια δουλειά, αλλά άμα έχεις και τις κατάλληλες γνωριμίες τη βρίσκεις ευκολότερα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

1 Απάντηση

  1. Δηλαδή, για να έχουμε καλό ρώτημα, ο θείος Μάκης είναι ο αυτόκλητος σωτήρας των κοινωνικοπολιτικών μας ηθών;;; Άξιος θαυμασμού ο λιγούρης “άναξ” της τηλοψίας που στο γάμο του παρέλασαν συντεταγμένες και απέδωσαν τιμές ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ εξουσίες του τόπου;;; Αυτού του ατόμου η κριτική γραφίδα είναι αξιόπιστη;;; Εύγε για την επιλογή σας!!! Το να γράφεις αγαπητέ blogger -καινούργια μόδα τα blog, τρομάρα μας, κι όποιον πάρει ο χάρος…- αβασάνιστα είναι προσωπικό δικαίωμα, όμως προετοιμάσου και ολίγον! Π.χ., ενημέρωσε τον κόσμο, για τις καταδίκες του “δημοσιογράφου”, το πόθεν έσχες των κεφαλαίων του, το θρασύδειλο αληταριό που κουβαλάει μαζί -όρα θέμο- και το ελεεινό παρελθόν τους και θα αντιληφθείς πώς απλούστατα, λίγα χρόνια μετά τη ξεφτίλα του ’80 γεννήθηκε η νέα “Αυριανή” με περισσότερο illustrated προφίλ, όπως απαιτεί φυσικά η μόδα σήμερα που κατευθύνει το μέσο νεοέλληνα! Όμως, ας τελείωνουμε μια και καλή με τους αχρείους: η μόνη υγιής εξουσία είναι εκείνη της Σκέψης και της διανόησης που δυστυχώς ισοπέδωσε η νέα τάξη του χρήματος που σήμερα ευδοκιμεί στα καθ’ ημάς με όλο τούτο τον αγράμματο αχόρταγο νεόπλουτο συρφετό που αναζήτησε extra προνόμια αλώνοντας κοινοβούλιο και μμε!
    Όσο για τους υπόλοιπους εσάς που ωρύεστε για ρουσφέτια, ίντριγκες μπλα μπλα, οι μισοί νεοέλληνες δηλαδή που με θράσος εγκαλείτε τους υπόλοιπους μισούς που τα κατάφεραν με δόλια μέσα επειδή δεν ήσασταν εσείς εκείνοι στη θέση τους, ε, σεμνά στη γωνίτσα σας! Να δει προκοπή ο δύσμοιρος ο τόπος δεν υπάρχει περίπτωση, οπότε, ε, αφήστε οι “πράσινοι” χορτασμένοι τους υπόλοιπους “μπλε” πεινασμένους να σκάσει λίγο το χειλάκι τους… Όσο για τους ελάχιστους που απομένουν μονίμως στα κρύα του λουτρού, ας ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους και την επαύριον σηκώνουν ξανά το μπαϊράκι της ανταρσίας!

    Ύστερον της γραφής (1): Ο προικισμένος κόσμος θα παραμένει πάντοτε αξιοπρεπής και -προπάντων!- σιωπηλή μειοψηφία…

    Ύστερον της γραφής (2): Η γραφή παραμένει η μόνη μορφή αποδεκτής δύναμης ως υποκατάστατο εξουσίας που ψυχολογικά αποσυμπιέζει και εκτονώνει! Αλλά να γράφουμε και σωστά βρε αδερφέ, όχι κι ό,τι μας κατέβει…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.