Πρόταση για ταινία: Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Μεγάλη έκπληξη στις ελληνικές αίθουσες με τον Sherlock Holmes να περνάει στην πρώτη θέση του box office, αφήνοντας πίσω του σε εισιτήρια, το blockbuster του James Cameron, Avatar. Φαίνεται πως το φρέσκο δίδυμο Χολμς και Γουάτσον κέρδισαν με το βρετανικό τους χιούμορ σε μια ταινία που είναι γυρισμένη για το σήμερα.

Η υπόθεση απλή. Ο διάσημος ντετέκτιβ Χολμς και ο πιστός βοηθός του δόκτωρ Γουάτσον συλλαμβάνουν τον λόρδο Μπλάκγουντ για χρήση μαύρης μαγείας. Ο λόρδος οδηγείται στην κρεμάλα, οι “σκοτεινές του δυνάμεις”, όμως, φαίνεται πως τον βοηθούν να αναστηθεί από τους νεκρούς και να συνεχίσει τα εγκλήματά του. Οι δύο συνεργάτες, λοιπόν, αναλαμβάνουν να τον σταματήσουν ξανά.

Διασκεδαστική, γρήγορη, σχεδόν καταιγιστική, σκηνοθεσία από τον Γκάι Ρίτσι, διατηρεί την αγωνία και ένταση του πρωτοτύπου του 19ου αιώνα χωρίς να ξεχνά ότι η ταινία προορίζεται για τον 21ο. Αρκετά έξυπνη ιδέα οι υπαινιγμοί για τις τεχνολογικές ανακαλύψεις του μέλλοντος, στις οποίες πειραματίζεται ο Χολμς. Εκρήξεις, λεκτικοί, και όχι μόνο, διαξιφισμοί, κυνηγητό στους δρόμους του Λονδίνου και στην υπό κατασκευή London Bridge, δυστυχώς, όμως, ένιωσα να κουράζομαι το τελευταίο τέταρτο.

Από την άλλη, οι δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν ιδανικά τους χαρακτήρες τους. Ο Robert Downey Jr, εξαιρετικά καλός, ούτως ή άλλως, διαφοροποιείται αρκετά από τον ήρωα του Arthur Conan Doyle. Ο χαρακτήρας του είναι εξίσου δυνατός, τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό, ευρηματικός και παρατηρητικός αλλά και λίγο… αλλοπαρμένος. Ο Jude Law δίνει νέα δυναμική στον κλασικό συνεργάτη του Χολμς, με φλεγματική διάθεση και σίγουρα θα ήταν ιδανικός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκπληκτικές οι σκηνές αμηχανίας μεταξύ τους!

Συμπερασματικά, σας προτείνουμε άφοβα, να γνωρίσετε το ανανεωμένο προφίλ του Sherlock Holmes! Εξάλλου, επίκειται και συνέχεια, με σενάρια που θέλουν τον Brad Pitt σε ρόλο κακού.

Καλή προβολή!

2 Σχόλια
  • Avatar
    Βασιλικη

    Ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει κάποια από τις περιπέτειες του Sherlock Holmes και έτσι υπέθεσα ότι η εικόνα με την οποία απέδωσαν τον ήρωα, αρχικά, ήταν πιο πιστή. Οπότε δέχομαι την παρατήρησή σου!

  • Avatar
    eleni

    Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση με τον πρωτότυπο ήρωα του Doyle. Υπάρχει διαφοροποίηση με τα πρότυπα του χαρακτήρα που έχει αναπτύξει το Hollywood κατά καιρούς.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα