Πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone από την ΑΔΑΕ

Βαρύ πρόστιμο ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ ευπέβαλε στη Vodafone η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτων Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, ενώ κάλεσε σε απολογία και την Ericsson.

Η ΑΔΑΕ, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, επιρρίπτει ευθύνες στη Vodafone για το παράνομο λογισμικό που βρέθηκε στο δίκτυό της και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά τον εντοπισμό του.

Διαβάστε αναλυτικά για το πρόστιμο στο in.gr και στο site της ΕΡΤ.

Η Vodafone από την άλλη, ανακοίνωσε ότι απορρίπτει εξ΄ ολοκλήρου το σκεπτικό της ΑΔΑΕ και θεωρεί τις επιβληθείσες διοικητικές κυρώσεις παράνομες, άδικες και αναιτιολόγητες για τους λόγους που αναφέρει εδώ, ενώ στην ανακοίνωσή της καταλήγει λέγοντας ότι επιφυλάσσεται για αναλυτική ανακοίνωση επί της αποφάσεως της ΑΔΑΕ μόλις της κοινοποιηθεί.

Μου κάνει εντύπωση το εξής: Πρώτα μαθαίνουν την απόφαση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μετά η ίδια η εταιρεία; Κοίταξα και στο site της ΑΔΑΕ μήπως και έχουν δημοσιεύσει την απόφαση, αλλά δυστυχώς δε βρήκα τίποτα.

Η Vodafone θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης της ΑΔΑΕ και όπως αναφέρει και στην ανακοίνωσή της είναι βεβαία ότι η απόφαση θα καταπέσει πλήρως και ολοσχερώς. Δε ξέρω τι να πω, το μόνο που θέλω είναι η τιμωρία των υπευθύνων για όλη αυτή την κατάσταση με τις υποκλοπές, που μου τη σπάει που δε βγήκε να τη δημοσιοποιήσει η ίδια η εταιρεία, αλλά ήρθε στο φως με δημοσίευμα εφημερίδας (από τα Νέα αν θυμάμαι καλά).

2 Σχόλια
 • Avatar
  tolis

  Mipws prepei arage na allaksoume dyktio ? Apo emas tha vgaloune ta 76 ek. euro … :-))

 • Avatar
  ο δείμος του πολίτη

  Η πλάκα είναι ότι σε γενικές γραμμές η επιχειρηματολογία της είναι αποδεκτή. Νομικά δεν ξέρω, αλλά λογικά στέκεται. Λογικά επίσης οφείλουμε να απαιτήσουμε και την παραδειγματική της τιμωρία όπως επίσης και των άλλων συμμετασχόντων (ΕΥΠ κλπ). Είναι ένα ζήτημα που η κυβέρνηση θέλει να κλείσει.

  Οι ευθύνες είναι ολοφάνερες και αποδέιδονται -τουλάχιστον από εμένα- στον τότε υπουργό Εξωτερικών. Ο έμπειρος διπλωμάτης ανέλαβε εξωκοινοβουλευτικά το υπουργείο για την ανάγκη να αναλάβει κανείς ένα πολιτικό ζήτημα τόσο σημαντικό με τόσο μεγάλο πολιτικό κόστος. Έτσι, δικαιοολογείται που ο Βουλγαράκης έπεσε στα μαλακά. Εξάλλου, οι εξωκοινοβουλευτικοί στη χώρα μας αναλαμβάνουν υπουργεία όταν υπάρχει προγραμματισμένο έργο με πολιτικό κόστος (βλέπε ταυτότητες και Δικαιοσύνης, ή παλαιότερα Πολιτισμού και Παιδείας με τις αλλαγές στο Ενιαία Απολυτήριο). Αν αντέξουν κατέρχονται σε εκλογές, αλλιώς δεν υπάρχει κόστος για κανένα βουλευτή καριέρας.

  Πρέπει, ωστόσο, επιτέλους να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι. Αναμένω το πόρισμα της ΑΔΑΕ για δω τι κάνουν αυτές οι ομάδες εργασίας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα