Προσοχή: Διπλές τιμές στα Carrefour

Από το δελτίο τύπου 21/6/2007 της Νομαρχίας Αθηνών:

[..] Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών, σε super-markets, αρτοποιεία, εστιατόρια, εργαστήρια τροφίμων κλπ. Συνολικά, κατατέθηκαν 32 Μηνυτήριες Αναφορές στον Εισαγγελέα. Η πλειονότητα των αγορανομικών παραβάσεων αφορά στη διαφορά ανάμεσα στην τιμή στο ράφι και στην τιμή που τελικά χρεώνεται στον καταναλωτή στην ταμειακή μηχανή. Επίσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος επέβαλε πρόστιμα για παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων, συνολικού ποσού €63.200. Παράλληλα, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχεία της Αθήνας, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. [..]

Ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.

Μεταξύ άλλων υποθέσεων, συντάχθηκαν Εκθέσεις Μηνύσεως και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα, τα παρακάτω super market:

– Carrefour Μαρινόπουλος, super-market (Λ. Κηφισίας 118, Αμπελόκηπο): κατά το δειγματοληπτικό έλεγχο (26.04.07) σε 37 προϊόντα διαπιστώθηκε ότι σε ένα υπήρχε διαφορά ανάμεσα στην τιμή στο ράφι (€1,58) και στην τιμή στην ταμειακή μηχανή (€1,68)

– Carrefour Μαρινόπουλος, super-market (Κανάρη 9, Αθήνα): κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο (17.03.07) σε 32 προϊόντα διαπιστώθηκε ότι σε ένα υπήρχε διαφορά μεταξύ της τιμής στο ράφι (€1,44) και της τιμής στην ταμειακή μηχανή (€1,58)

– Carrefour Μαρινόπουλος, super-market (Θεομήτωρος 53 & 17ης Νοεμβρίου & Γρ. Ξενοπούλου, Άλιμος): κατά τον έλεγχο (05.03.07) διαπιστώθηκε διαφορά ανάμεσα στην τιμή στο ράφι (€2,16) και στην ταμειακή μηχανή (€2,28)

– Carrefour Μαρινόπουλος, super-market (Λ. Βουλιαγμένης & Εθν. Μακαρίου 11, Αργυρούπολη): κατά τον έλεγχο (28.02.07) διαπιστώθηκε διαφορά μεταξύ της τιμής στο ράφι (€30,80) και στην ταμειακή μηχανή (€32,29)

– Carrefour Μαρινόπουλος, super-market (Αγ. Δημητρίου 149, Αγ. Δημήτριος): κατά τον έλεγχο (06.02.07) διαπιστώθηκε διαφορά ανάμεσα στην τιμή στο ράφι (€2,43) και στην ταμειακή μηχανή (€2,51)

Μιας και τα συγκεκριμένα super market μαζεύουν πάρα πολύ κόσμο καθημερινά που κάνει τα ψώνια του από εκεί, καλό είναι αν ψωνίζετε από εκεί, να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα, γιατί το παιχνίδι με τις διπλές τιμές φαίνεται ότι συνεχίζεται.. Ξέρετε, άλλη τιμή βλέπετε στο ράφι, άλλη όμως πληρώνετε όταν πάτε στο ταμείο..

4 Σχόλια
 • Avatar
  eua

  Mou etixe sto carrefour ton ampelokhpwn prosfata se 2 proionta. Se tetoies periptwseis se ti energeies mporeis na probeis? Oxi gia ta xrhmata alla gia th koroidia!

 • Avatar
  nmpardakis

  Μου έχει τύχει και εμένα και όχι μόνο μια φορα.. Φυσικά και δεν ξαναπάτησα…

 • Avatar
  John Karakatsanis

  @ diamantisk: Δε νομίζω να οφείλεται σε τεχνικό λάθος, γιατί καταστήματα της ίδιας εταιρείας έχουν «πιαστεί» και στο παρελθόν σε ελέγχους να έχουν διπλές τιμές σε προϊόντα, άλλη στο ράφι και άλλη στο ταμείο..

 • Avatar
  Διαμαντής Κυριακάκης (diamantisK)

  Ας το παίξω καλόπιστος για την ώρα και ας υποθέσω ότι είναι κάποιο τεχνικό λάθος, γιατί είναι ξεφτίλα σε μια εταιρία σαν την Carrefur να κάνει τέτοια που συναντάς μόνο σε mini market..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα