Προσοχή: Απατεώνες παραβιάζουν STOP, τρακάρουν και κλέβουν

Το παρακάτω περιστατικό δεν είναι urban legend, είναι πραγματικό και έγινε πριν από λίγες ημέρες. Οι ληστές βρίσκουν όλο και νέες μεθόδους για να εξαπατήσουν τα θύματά τους, να βουτήξουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και να την κάνουν με ελαφρά…

Το παρακάτω περιστατικό συνέβη στον κολλητό ενός φίλου μου, σας παραθέτω αυτούσιο το email που μου έστειλε, τονίζοντας ξανά ότι δεν πρόκειται για urban legend, αλλά για πραγματικό περιστατικό.

“Χθες το βράδυ στον Πειραιά ένα αυτοκίνητο παραβίασε ένα stop με αποτέλεσμα να συγκρουστούμε πλαγιομετωπικά (συγκεκριμένα εγώ χτύπησα μπροστά και ο άλλος χτύπησε πλάγια αριστερά). Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου βγήκε έξω και ενώ πήγε να μου πει διάφορα ότι και καλά φταίω (άκυρο γιατί εγώ είχα προτεραιότητα και δεν έτρεχα) και έτσι όπως μιλούσαμε μου ζήτησε να καθήσει λίγο στο αυτοκίνητό μου επειδή και καλά χτύπησε το πόδι του και τον ενοχλούσε.

Σαν σωστός άνθρωπος, που θέλω να πιστέυω ότι είμαι, τον άφησα, πιστέυοντας όντως το παραμύθι του. “Αφού δεν πάθαμε και τίποτα, μην αγχώνεσαι, ότι είναι θα το τακτοποιήσουμε” του είπα. Μέχρι να πάρω τηλέφωνο αστυνομίες και τα ρέστα, ο τύπος μου άρπαξε μέσα από το αυτοκίνητο το τσαντάκι μου που περιείχε ταυτότητες, διπλώματα, κλειδιά, λεφτά, φάρμακα καθώς και ένα δεύτερο κινητό και την έκανε.

Όταν κατάλαβα ότι έλειπαν τα πράγματά μου και ζήτησα το λόγο από τον άλλο οδηγό, αυτός το έπαιζε κινέζος ότι δήθεν αυτός δεν ήταν φίλος του και τι έιναι αυτά που του λέω κλπ. Ωστόσο έμεινε ατάραχος μέχρι που ήρθε η τροχαία και έδωσε τα στοιχεία του, λέγοντάς τους ότι έκεινος έφταιγε για το ατύχημα και ότι θα μου κάνει θετική δήλωση.

Εγώ κάλεσα και άλλο περιπολικό και πήγα στην Ασφάλεια. ήμουν μόνος στο αυτοκίνητο και έτσι μετά το ατύχημα δεν είχα και την ψυχραιμία να βλέπω όλες τις κινήσεις όλων των ανθρώπων εκεί γύρω. Μία κυρία, που είδε το ατύχημα και όλο το σκηνικό, αφού με άκουσε να φωνάζω στον άλλο οδηγό για τα πράγματα που μου πήραν, κατέβηκε και μου είπε ότι ο κλέφτης ήταν όντως συνοδηγός αυτού που με χτύπησε και ότι μου λένε ψέμματα. Όταν βέβαια τη ρώτησα αν θα κατέθετε εάν πήγαινα στην
αστυνομία, εκείνη αρνήθηκε.

Επειδή μου φάνηκαν όλα πολύ ύποπτα και ειλικρινά φοβήθηκα μη μπλέξω με τίποτα μαφιόζους, στην αστυνομία, αφού τους είπα τα πραγματικά γεγονότα, δήλωσα απλά απώλεια ταυτότητας, διπλώματος κλπ.

Πολλά θα μπορούσα να κάνω, άλλα έτσι μου ήρθε και έτσι έπραξα.

Το θέμα είναι το εξής: Αν κανείς από σας τύχει σε αντίστοιχο περιστατικό (χτύπα ξύλο), ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΦΥΛΑΧΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. Να βοηθήσει τον οποιονδήποτε, αλλά ΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Ελπίζω να μην χρειαστώ ξανά την πείρα που αποκόμησα. Όλοι εσείς οι υπόλοιποι να προσέχετε.

Διαδώστε την ιστορία μου σε φίλους και γνωστούς. Αν μου είχαν πει κάτι παρόμοιο ίσως να μην την είχα πατήσει.

Σωτήρης”

Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να είμαστε όλο και πιο υποψιασμένοι, όλο και πιο καχύποπτοι…

[photo by gillicious]

2 Σχόλια
 • Avatar
  Simos

  “ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΦΥΛΑΧΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ” αυτό και μόνο!

  πρέπει πάντα να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά…

  κρίμα που δεν είμαστε άνθρωποι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον (το λέω για την κατάθεση που αρνήθηκε να δώσει η κυρία…)

 • Avatar
  Nikitas

  Όλα καλά και όλα ωραία, ενδιαφέρον το post, ακόμη πιο ενδιαφέρων κ ενημερωτικός ο χαρακτήρας της αναμετάδοσης μιας πληροφορίας.

  Αυτό το “Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να είμαστε όλο και πιο υποψιασμένοι, όλο και πιο καχύποπτοι…” τι το θέλετε ρε παιδιά;

  Δηλαδή, αντί να είμαστε αντίθετοι σε πρακτικές που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να μας στείλουν όλους στις τράπεζες να σηκώσουμε τα λεφτά μας με (πασί)γνωστα αποτελέσματα (βλ. 1929) και μας εφοδιάζουν με κάμερες στο κινητό, στην είσοδο της πολυκατοικίας, στο αυτοκίνητο, στο iPod, στα γυαλιά και δεν ξέρω που αλλού, ενισχύουμε την άποψη αυτή, οδηγώντας σιγά σιγά σε καταστάσεις τρομοϋστερίας.

  Προφανώς υπερβάλλω, πρέπει ο καθένας όμως να έχει συναίσθηση της (μικρής ή μεγάλης) ευθύνης του.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα