Ποιος είναι πιο δημοφιλής από τον Ιησού;

John Lennon

Το 1966 ο John Lennon προκάλεσε πραγματική θύελλα αντιδράσεων, όταν σε μια συνέντευξή του σε νεανικό περιοδικό υποστήριξε ότι οι Beatles είναι πιο διάσημοι και από τον Ιησού. Μισό αιώνα αργότερα η Google επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του… Για να μην παρεξηγηθούμε αναφερόμαστε στον αριθμό των αναζητήσεων και σύμφωνα με την Google το όνομα του διάσημου συγκροτήματος εμφανίζεται στη μηχανή αναζήτησης περισσότερες φορές από εκείνο του Ιησού.

Πρόκειται για μια τρανή απόδειξη ότι η θρησκεία πλέον δεν συγκινεί τους νέους ή ότι στο όνομα της δόξας αληθινές αξίες έχουν παραμεριστεί; Ο καθένας διάλεγει την εκδοχή που προτιμά, αυτό άλλωστε παρακίνησε και ο Lennon τους θαυμαστές, αλλά και τους επικριτές του να κάνουν καθώς ποτέ δεν ζήτησε ουσιαστική συγνώμη για τη διφορούμενη αυτή θέση του.

Πάντως η υπηρεσία Google Trends θα σας επιτρέψει να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, καθώς μπορείτε να συγκρίνετε τη δημοτικότητα οποιωνδήποτε δύο λέξεων με αναλυτικά διαγράμματα.

1 Σχόλιο
 • Avatar
  klou

  Ο Χριστός ποτέ δεν ήτανε δημοφιλής. Τον ακολούθησαν ελάχιστοι. Μετά θάνατον όμως έγινε μόδα. Αυτά που ήρθε να πει στον κόσμο μας, δεν τον κάνουν ακριβώς popular, εννοώ 😛

  Πάντως όποιος ψάχνει τον Χριστό στο Google, έχει issues 😛

  Βασικά και οι 2 μετέδιδαν τις ίδιες περίπου αξίες με το δικό τους τρόπο, την αγάπη.
  Απλά ο John αμέσως μετά τα τραγούδια του έπινε τη Μαριχουάνα και την Κοκαίνα του και ο Jesus σταυρώθηκε για να τα αποδείξει, go figure 🙂

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα