Πειραιάς – Κιάτο με τον Προαστιακό

Πειραιάς - Κιάτο με τον ΠροαστιακόΑπό σήμερα ο Προαστιακός μας μεταφέρει από τον Πειραιά μέχρι το Κιάτο. Ως καθημερινός χρήστης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δε μπορώ παρά να χαίρομαι για άλλη μία επιλογή που υπάρχει για μετακίνηση εδώ και πολύ καιρό, τον Προαστιακό. Έτσι η επέκταση αυτή είναι σημαντική και για τον κόσμο που κατοικεί στο Κιάτο και τις γύρω περιοχές και μετακινείται συχνά στην Αθήνα, αλλά και για κόσμο που θέλει να επισκεφθεί το Κιάτο και κοντινές περιοχές για λόγους αναψυχής.

Η γραμμή είναι συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 17 διαβάσεις και 7 γέφυρες και τα τρένα του Προαστιακού μπορούν να κινηθούν σε αυτήν με ταχύτητα που φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η απόσταση Πειραιάς – Κιάτο καλύπτεται σε 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ από τις αρχές του 2008 θα διανύεται σε μία μόνο ώρα. Το μόνο αρνητικό σημείο κατά τη γνώμη μου είναι η συχνότητα των δρομολογίων, αφού πραγματοποιείται μόλις 1 δρομολόγιο την ώρα. Ο πρώτος συρμός από τον Πειραιά για το Κιάτο ξεκινάει στις 5:45 κάθε πρωί και στις 5:22 από το Κιάτο για τον Πειραιά, ενώ ο τελευταίος συρμός από Πειραιά για Κιάτο ξεκινάει στις 22:38 και από Κιάτο για Πειραιά στις 22:22.

Τέλος το εισιτήριο για τη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο κοστίζει 8 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να κινηθούν προς το αεροδρόμιο θα πληρώσουν εισιτήριο αξίας 10 ευρώ.

2 Σχόλια
 • Avatar
  John Karakatsanis

  @ toolman: Όντως, το εισιτήριο θα μπορούσε να είναι λίγο φθηνότερο, πχ 5 ευρώ.

 • Avatar
  toolman

  καλό, πολύ καλό, αλλά ακριβό το εισητήριο.
  αν έχεις αμάξι πάνω κάτω τόσα καις για βενζίνες οπότε….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα

Δωρεάν newsletter

Γίνε συνδρομητής στο newsletter μας και κέρδισε πλούσια δώρα στους διαγωνισμούς μας!