Ο Παναγιώτης με τα πράσινα All Star

Ο karpidis από το Πολιτικό blog επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τον Παναγιώτη με τα πράσινα All Star, ο οποίος ανέφερε τις κατηγορίες που του προσάπτουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον κατηγορούν για κατοχή εκρηκτικών υλών, τη στιγμή που ούτε πάνω του βρέθηκε κάτι ούτε σπίτι του και ότι όλα βασίζονται στην κατάθεση ενός αστυνομικού.

Η υπόθεσή του εκδικάζεται την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, στο Μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι κατηγορίες που του προσάπτουν είναι Κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), Κατασκευή εκρηκτικών βομβών (κακούργημα), Έκρηξη (κακούργημα), Διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας (κακούργημα) και Διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα).

Για όσους δεν γνωρίζουν, αντιγράφω από το blog του:

Ο Παναγιώτης συνελήφθη στις 5/5/2007 με κατηγορίες συμμετοχής σε επεισόδια που λάμβαναν χώρα στην οδό Εθνικής Αμύνης. Η σύλληψή του έγινε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου αρκετές ώρες μετά τη λήξη των επεισοδίων.

Για μας πραγματική αιτία της σύλληψής του αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Παναγιώτης είχε συλληφθεί ξανά, άδικα όμως, καθώς στη δίκη κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος μαζί με άλλους 48. Η τότε σύλληψή του έγινε στην πανελλαδική πορεία στις 8/3/2007, ενώ ασκούσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να διαδηλώνει (άρθρο 11 Συντάγματος της Ελλάδος) υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (η οποία κατοχυρώνεται στο άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελλάδος), σύμφωνα με αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το post στο politikoblog.gr, όπου ο karpidis προβληματίζεται για την “καταστολή κάθε φωνής αντίδρασης”.

[photo by JasonRogers]

1 Σχόλιο
  • Avatar
    Michael+

    Προσωπικά δεν κάνω διαδηλώσεις αλλά δεν με πειράζει κάποιος να κάνει ωστόσο με όλο αυτό το χαμό που πάντα βλέπω η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μου αλλά και εγώ δεν πιστεύω γρι το ότι ο τύπος είναι αθώα περιστερά.Προφανώς δεν μου αρέσει να βάζωστο ίδιο τσουβάλι όλους επειδή έχουν διαφορετική αντίληψη από την δική μου αλλά όταν συγκαλύπτεις στους κόλπους σου αυτόυς που παραβαίνουν τον νόμο ακόμα και αν δεν είσαι εσύ προσωπικά γίνεσαι συνένοχος και συμμέτοχος/Δεν θέλουν να τους φρουρεί η αστυνομία όπως γίνεται στο εξωτερικό,δεν μπορούν να φυλάξουν την πορεία μόνοι τους!!! και γκρινιάζουν και από πάνω!!!Έλεος…δώστε επιτέλους ποιοί είναι αυτοί9 που τα καίνε να είστε και εσείς ήσυχοι!!!Το να γενικεύετε μια στραβή εικόνα τις αστυνομίας σας είναι εύκολο,το να γενικεύουν άλλοι μια στραβή εικόνα δική σας σας πειράζει και εμένα σαν πολιτη η αστυνομία μου προσφέρει και κάτι,άρα γενικά πιστεύω ότι πρέπει να είστε πιο προσεχτικοί στις πορείες σας γιατί η δράση φέρνει πάντα αντίδραση και από την μια και από την άλλη μεριά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα