Οι φωτογραφίες μου στο Flickr κάνουν κακό στην Αθήνα

Σήμερα είδα στο inbox του flickr το παραπάνω μήνυμα. Κάποιος με “κατηγορεί” ότι δυσφημίζω την Αθήνα με κάποιες φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο flickr όταν έκαναν απεργία οι υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα η Αθήνα να είναι μία απέραντη σκουπιδούπολη.

Συγκεκριμένα ο φίλος που μου έστειλε το μήνυμα με ενημέρωσε κιόλας ότι αν κάνει αναζήτηση κάποιος στο flickr για “Αθήνα“, έχοντας τικαρισμένη την επιλογή για φωτογραφίες με άδεια Creative Commons, οι πρώτες φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι αυτές που έχω ανεβάσει εγώ με τα σκουπίδια, κάτι που δε γνώριζα.

Λυπάμαι, αλλά αυτές τις εικόνες αντίκρισα στην πόλη που ζω και κινούμαι καθημερινά και αυτές φωτογράφισα. Όπως έχω φωτογραφίσει τον Παρθενώνα, έτσι φωτογράφισα και τα σκουπίδια, κάτι που ίσως ξανακάνω, αν αντικρίσω τέτοια κατάσταση ξανά.

Ευτυχώς που στην αναζήτηση με τη λέξη “Athens” για φωτογραφίες με Creative Commons βγαίνουν φωτογραφίες με τον Παρθενώνα. Άλλωστε νομίζω ότι οι τουρίστες από άλλες χώρες που θα θελήσουν να δουν φωτογραφίες από την Αθήνα δε θα κάνουν αναζήτηση στα ελληνικά, αλλά στα αγγλικά ή σε άλλες γλώσσες.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

7 Απαντήσεις

 1. Ειτε ”ΑΘΗΝΑ” ειτε ”ΑΤΗΕΝS” τα ιδια ειναι, μην εθελοτυφλουμε παιδια..Το προβλημα δεν βρισκεται στις λεξεις..
  Αλλωστε η πραγματικοτητα ειναι εκεινη που μετραει & κανει την διαφορα!
  Αθανατη Ελλαδαρα προχωρα, ερχεται μεγαλη μπορα!
  Συνεχισε να πυροβολεις την πραγματικοτητα αδερφε και να την προβαλεις χωρις κανενα ”Photoshop”..
  Ciao

 2. MMΛυπάμαι, αλλά αυτές τις εικόνες αντίκρισα στην πόλη που ζω και κινούμαι καθημερινά και αυτές φωτογράφισα>>
  Δεν νομιζω να εχουν αυτη την κατασταση καθημερινα οι καδοι…
  pali kala pou den bgazei ta skoupidia sou k sthn lexh athens

 3. Δηλαδή το Flickr είναι μόνο για ανέβασμα φωτογραφιών… τουριστικού τύπου! Δυστυχώς, η ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από την εικονική πραγματικότητα των διαφημίσεων του Υπουργείου Τουρισμού.
  Εξάλλου οι καταγγελίες έχουν μεγαλύτερη δύναμη όταν δείχνουν το περιεχόμενό τους, παρά όταν εξαντλούνται σε κουραστικό μπλα μπλα….

  Μπράβο Γιάννη, συνέχισε την καλή δουλειά!

 4. Στο flickr μόνο οι Έλληνες θα ψάξουν τη λέξη “Αθήνα”! Οι υπόλοιποι serfers του παγκόσμιου ιστού το “Athens” θα βάλουν!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.