Οι αφίσες και η προεκλογική χαρτούρα γέμισαν ξανά την Αθήνα

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Αν και η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο είδα πολύ λιγότερες αφίσες από άλλες προεκλογικές περιόδους προηγούμενων ετών, παρόλα αυτά δε μπορώ να πω ότι είδα και λίγες αφίσες, ειδικά τις τελευταίες μέρες. Η αρχή έγινε με αφίσες του ΚΚΕ που είδα σε πολλές κολώνες και τζάμια καταστημάτων που δε λειτουργούν στην Αθήνα, ενώ τις τελευταίες μέρες (σήμερα ειδικά) είδα αφίσες και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ναι, ξέρω, το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει ότι δε θα προχωρήσει σε αφισοκόλληση, αυτά που είδα στις κολώνες για την κεντρική ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, δεν ήταν ακριβώς αφίσες, ήταν νομίζω ξύλο στο πάνω και κάτω μέρος και κάτι σαν πανί, αντί για χαρτί. Αλλά και πάλι λίγες κολώνες είδα να μην έχουν “τέτοιου τύπου” αφίσες…

Όπως δε μου άρεσαν και οι διαφημίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις σταθερές πινακίδες που υπάρχουν σε πολλά σημεία σε δρόμους και λεωφόρους, που σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις είναι παράνομα τοποθετημένες.

Για τη χαρτούρα όλων των κομμάτων όλων σχεδόν των υποψήφιων βουλευτών που κυκλοφορεί πόρτα – πόρτα, σε πολυκατοικίες, γραμματοκιβώτια κλπ, εκεί η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε όριο. Πόσα χρήματα ξοδεύουν άραγε οι υποψήφιοι; Οι “γνωστοί” τουλάχιστον; Για να το κάνουν να υποθέσω ότι τα βγάζουν και με το παραπάνω μετά ως βουλευτές (και όχι μόνο ως βουλευτές);

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

3 Απαντήσεις

 1. Νίκο, έχω δει 1-2 φορές τη συγκεκριμένη διαφήμιση, δε θεώρησα ωστόσο αναγκαίο να κάνω κάποιο post. Επίσης οφείλω να πω ότι σήμερα οι “αφίσες” για τη χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Πεδίο του Άρεως είχαν αφαιρεθεί από παντού ή τουλάχιστον αυτό είδα στα σημεία από όπου πέρασα χθες και σήμερα.

 2. Εντάξει..Τι είναι οι Απόκριες χωρίς το κομφετί?
  Μπορεί να γκρινιάζουμε για τη ρύπανση αλλά αυτό το χαρτομάνι δίνει μία αίσθηση εορταστική!

  Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν βρίσκω αναφορά στα μπλογκς για τις διαφημίσεις του Υπουργείο Εσωτερικών να πάμε να ψηφίσουμε.
  Οταν είχαν κάνει εκείνο το βιντεάκι τα αστέρια του Χολυγουντ πριν βρει ο Ομπάμας, είχε λυσάξει όλη η ελληνική μπλοκοσφαιρα.

  Οι διαφημίσεις αυτές λοιπόν δείχνουν υποτίθεται καθημερινούν ανθρώπους που λένε ότι θα ψηφίσουν γιατι αποφασίζουν οι ίδιοι για το μελλον τους. Είναι καλαίσθητες και μοντέρνες. Και παρά την ΝεοΔημοκρατική του αισθητική -θυμίζουν παλίοτερη καμπάνια για μια καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουνε- είναι ιδιαίτερα πετυχημένα νομίζω.

  Μήπως είμαστε και λίγο ετερόφωτοι τελικά;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.