Οικονομική και Οικολογική οδήγηση για απόκτηση διπλώματος οδήγησης

fumes

Ο περιορισμός των εκπεμπόμενων ρύπων, αλλά και η οικονομία καυσίμων στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε είναι δύο από τα στοιχεία που επιδιώκει να πετύχει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, με την είσοδο των αρχών οικονομικής – οικολογικής οδήγησης στη διαδικασία των εξετάσεων για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2009, με εγκύκλιο που εστάλη στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιών και στις Ομοσπονδίες Εκπαιδευτών. Σε αυτή εμπεριέχεται η διδακτέα ύλη και οι αντίστοιχες ερωτήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό σύστημα εξέτασης υποψηφίων, στις οποίες θα εξετάζονται οι οδηγοί τόσο σε θεωρητική όσο και σε πρακτική βάση.

Κάτι αντίσχοιχο συμβαίνει και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και αναμένεται η εφαρμογή αυτού του μέτρου να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο στη μείωση των ρύπων όσο και στην κατανάλωση βενζίνης από τους νέους οδηγούς.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

2 Απαντήσεις

  1. Φαντάζομαι μετά:) Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν…. σταθερές αξίες:)

    Αν και διάβασα και κάτι άλλα μέτρα, οτι θα φέρνουν εξεταστες από άλλα μέρη και κάτι τέτοια, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο δεν θα υπάρχει λάδωμα πλέον.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.